• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Türk sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat Hastaneye Kaldırıldı

Türk sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat  Hastaneye Kaldırıldı
Türk sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat Hastaneye Kaldırıldığını eşi Umur Özlüer duyurdu. Özlüer kaleme aldığı yazısında Sonat'ın Ahu Hastanesinde tedavi altında olduğunu yazdı. 

 

 

 

 

 

 

 Türk sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat Hastaneye Kaldırıldığını eşi Umur Özlüer duyurdu. Özlüer kaleme aldığı yazısında Sonat'ın Ahu Hastanesinde tedavi altında olduğunu yazdı. 

Zorla Kovit

Gülüm soldu, bakım için seraya aldık.

Evet, Yoldaşkım Selma Sonat’ı kabus gibi üzerimize çöken Kovit 19 karabulutundan narin yapısı, hassas ciğerleri dolayısı ile gözümüzün bebeği gibi korurken, sakınan göze çöp batar misali, önce ateşlendi, ardından nefes almada zorluk çekmeye başladı. Derhal Ahu Hastanesi’nde gereken kontrolleri yapıldı. Tahlil ve testler sonucu Kovit 19 PCR testi negatif çıktı. Zaten beş gün önce de benim için eve gelen Marmaris Sağlık Müdürlüğü ekibinin yaptığı PCR testİ de negatif çıkmış, ancak önlem olarak Kovit 19 için kullandıkları Favira adlı ilaçtan ona ve kızıma da vermişlerdi. Ahu Hastanesi’ndeki detaylı muayene, tahliller, röntgen ve tomografi sonucu Kovit 19 dan temiz (Negatif) ancak geçmiş yılların kötü alışkanlığından kaynaklanan ve kronik bir rahatsızlığa dönüşen koah hastalığı izlerine istinaden evde tedaviye başladık.

Beş gün sonra verilen ilaçlara rağmen Selma’nın ateşi düşmeyince tekrar hastanenin yolunu tuttuk.

Yine detaylı bir muayene ve tahliller sonucunda hastanede yatarak tedavisine karar veridi. Bu arada Kovit 19 için yapılan PCR testi de tekrar (4.kez)negatif çıktı.

Doktoru iyice emin olmak için bir de Kovit 19 antikor testi yaptırdı o da negatif çıktı.

Hastanede geçen üçüncü gün Selma’nın ateşi verilen ilaçlara rağmen tekrar düşmeyip, aldığı oksijen takviyesine rağmen nefes almakta zorluk çekmeye başlayınca bu kez onu refakatsiz, ziyaretçi yasağı olan izole bir odaya aldılar ve sadece özel bir hemşire ile doktorunun girdiği bir süreç başladı.

Bu arada yapılan Kovit 19 testi yine negatif çıktı ancak tekrar yapılan antikor testinde Kovit 19 izine rastlandı ve tedavinin yol haritası bu sinsi düşmana karşı yeniden belirlendi.

Allah’tan teknolojinin büyük nimeti ile görüntülü olarak konuşabiliyoruz Selma ile.

On gündür ilk kez bu sabah, Gülümün tekrar canlandığını görmek içime su serpti.

Umarım “O” yaşama bağlılığının gücü ile bu sıkıntıyı da aşacaktır.

Sevgili Yoldaşkım “Bakın bana bir şey olursa test mest istemem, sakın ha hastaneye de gitmem tehditlerini savururken bu duruma düştü. Büyük konuşmamak gerek, insan ne istemezse başına misli ile geliyor maalesef. Selma istemediği testten tam 6 kere oldu hepsinde Negatif çıktı, sonunda antikorlarında yapılan inceleme sonucu bir anlamda zorla Kovit oldu.

Sanırım bu hastalığın literatürüne geçecek bir hasta oldu.

Allah’tan Ahu Hastanesinde Dahiliyeci Uzman Doktor İlker Öner ve Genel Cerrah Operatör Dr. Sahir Ökten’nin gözetiminde yani kısacası emin ellerde. Bir anlamda yeni yıl bakımı yapılıyor.

Yeni Yıla, yenilenen sağlıklı Selma ile girmek en büyük dileğimiz.

Bu arada Sağlık Ocağındaki Uzman Doktorumuz Raziye Baraç’ın da ilgisinin hiç eksik olmadığını, her an Selma’nın hastalığını takip ederek aradığını da belirtmek isterim.

Hepinize teşekkürler, iyi ki varsınız.

Bu yazıları sizlerle paylaşmamın sebebi, lütfen dikkatli olunuz ve özellikle maske, mesafe, hijyen krallarına uyunuz ve kalabalık yerlerden uzak durunuz.

Tüm bu ikazlar ve günde iki yüz elli kişiyi bu hastalıktan kaybetmemize, kitle iletişim mecralarında ve sosyal medyada sürekli Kovit 19 ile ilgili önlemleri anlatan uyarıcı yayınlara rağmen, maalesef necip halkımız halen bu işin ciddiyetini kavramış değil.

Dün torunla çocuk parkındayım, küçük kızı kucağında genç bir baba geldi, maskesi takılı değil.

“Lütfen maskenizi takar mısınız dedim” genç baba “Peki takayım” dedi ama aradan geçen kısa bir süreye rağmen eylem yok.

Bunlar sağlık değil ceza önlemi olarak, maskeyi cepte ya da koluna takarak gezenlerdendir diye bir kez daha seslendim. “Beyefendi lütfen maskenizi takar mısınız?

” Genç adam “Benim ev hemen karşısı, zaten çok kalmayacağım” yanıtını verdi.

Ya sabır ölür müsün, öldürür müsün?

“Bak kardeşim bu hastalığı kapma sürecin bir saniye, üstelik ben bu hastalıktan yeni kalktım, ne kendini ne de burada bulunan çocukları tehlikeye atma, lütfen git maskeni al öyle gel” dedim.

Adam baktı ki iş ciddi kös kös oradan ayrıldı.

Bu duruma ne kadar üzüldüm anlatamam, bu insanlar nasıl eğitilip, kendilerini ve çevresini koruyabilecekler, bilinçsiz insana ceza da, uyarı da yarar sağlamıyor.

Her zaman söylüyorum, üzerinde “öldürür” yazan bir zehri, üstelik üstüne para vererek alan okumuş, okumamış cahillerin çoğunlukta olduğu bir toplumda hepimiz tehlike altındayız. Onlar, sadece kendi keyifleri adına, sadece kendilerine zarar verdiklerini düşünecek kadar da kara cahiller üstelik.

Hoşça kalın, dostça kalın, size emanet edilen hayatın kıymetini bilin, sağlıklı yaşayın.

Mutlu Yıllar dilerim.

 


Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Biyografi

Asıl adı Mesude Sunay olan sanatçı 1946 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi.

1957 yılında adım attığı İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’nün ardından, Eskişehir Belediye Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, Bakırköy Halk Oyuncuları, Oraloğlu Tiyatrosu, Gönül Ülkü -Tiyatrosu Gazanfer Özcan, Devekuşu Kabare Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda aralıksız 40 yıl sahneye çıktı.

1965 Yılında Yılmaz Güney’le ilk filmi olan Prangasız Mahkumlar’da oynayan Sonat, 60 filmde ve birçok televizyon dizisinde rol aldı. Bu dizilerden unutulmayanlar arasında sosyal içerikli mesajları ile dikkati çeken “Karşı Şov”, çocukların sevgilisi olan “Çılgın Bediş”in (annesi rolünde) unutulmayan klasikler arasındadır..

Kendisi gibi sanatçı olan Orçun Sonat’la evliliği olmuştur. Bu evlilikten “Orsel” isimli bir kızı ve “Selçun” isimli bir oğlu olmuştur. Daha sonra gazeteci, reklamcı, fotoğrafçı, yazar Umur Özlüer ile evlenmiştir.

Sonat, halen Marmaris’te yaşamakta, özel hayatında el sanatları ve resimle uğraşmaktadır.

Sonat, “Fiskos Tiyatrosu”nun hocası olup, amatör ve profesyonel tiyatro kursları vermektedir. Aynı zamanda “Uluslararası Merhaba Dünya Kültür ve Sanat Derneği”nin başkanı ve “Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali”nin Sanat Yönetmenliği’ni üstlenmiştir.

Filmler

  • Neşeli Gençlik (2007) - Hasibe
  • Dün Gece Bir Rüya Gördüm (2006)
  • Bir Umut Uğruna (1991)
  • Sevgiler Düşlerde Kaldı (1989)
  • Suçlu (1989)
  • Bu Devrin Kadını (1988)
  • Öğretmen (1988)
  • Yarınsız Adam (1987)
  • Acı Dünya (1986)

Diziler

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141