• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Kızılay Marmaris Şube Başkanı Yakup Baykan'dan Kamuoyuna Bilgilendirme

Türk Kızılay Marmaris Şube Başkanı Yakup Baykan'dan Kamuoyuna Bilgilendirme
Türk Kızılay Marmaris Şube Başkanı Yakup Baykan: "Yaklaşık her gün 150'ye yakın kayıtlı gönüllümüz ile sahada hizmete devam ettik. Bağış kabul ettik ve bağışları süratle sahaya ihtiyacı olan yangın söndürme ekipleri ve destek birliklerine sunduk. "

 

 

 

 

 

"Marmaris’ te başlayan orman yangınında Türk Kızılay Marmaris Şube Başkanlığı olarak yaptığımız hizmetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle Armutlan Şirinyer Mahallesinde yangının kontrol altına alınması için çalışan ekiplere su taşırken kaza yapıp yangınların arasında kalarak şehit düşen Şahin AKDEMİR’ e Allahtan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun.

Yangın söndürme faaliyetlerinde bil fiil sahada bulunan, canla başla çalışan yangın söndürme ekiplerine, tüm itfaiye personeline ve diğer destek birliklerine Türk Kızılay Marmaris Şubesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Marmaris  Kızılay Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile yangının başladığı ilk dakikalarda süratle Siteler bölgesinde Dolmuş son durağında konuşlandık ve yangınla mücadele eden ekiplerimize ve lojistik destek birliklerine yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını gönüllülerimiz ile karşılamaya başladık.

Yangın seyrine göre konuşlandığımız yeri daha sonra Armutalan bölgesine kaydırdık. Armutalan bölgesindeyken yakın ilçe ve illerden yaklaşık 15 Şube Başkanlığımızın ve temsilciklerimizin, kayıtlı gönüllülerimizin desteği ile hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik.

Başlangıçta Genel Merkezimiz  tarafından bölgemizde  iki adet ikram aracı görevlendirilmiş ve bu araçlar ile önce Armutalan daha sonra Asparan-Hisarönü-Turgut hattında yiyecek ve içecek ikramlarımız yangın söndürme ekiplerimiz ve afetzedelerin hizmetine sunulmuştur.

Armutalan bölgesinde ikinci gün konuşlandığımız bölgeye: Kızılay harici çeşitli kurum ve STK ların aynı yere ağırlıklarını getirmesi üzerine Türk Kızılay Marmaris Şubesi olarak daha iyi hizmet vereceğimizi düşündüğümüz Valilik izniyle Karayolları 26 Şube Şefliğinin bulunmuş olduğu yere konuşlanma kararı aldık, araç ve personelimiz ile yeni hizmet vereceğimiz yere konuşlandık.       

Bu bölgede yaklaşık her gün 150 ye yakın kayıtlı gönüllümüz ile sahada hizmete devam ettik. Bağış kabul ettik ve bağışları süratle sahaya ihtiyacı olan yangın söndürme ekipleri ve destek birliklerine  sunduk.

03.08.2021 tarihinden itibaren iki ayrı yerde (yemek firması İçmeler ve Türk Kızılay personeli tarafından Çağdaş Bilim Koleji Mutfağı Marmaris) aşağıdaki noktalara öğle, akşam sıcak yemek ve ihtiyaç halinde kahvaltı dağıtımı yapılmıştır.

 

Yemek dağıtım noktalarımız:

Marmaris Merkez

İçmeler

Asparan

Hisarönü-Datça Yol kavşağı

Hisarönü

Orhaniye

Turgut

Selimiye

Çiftlik

Kumlubük İtfaiye

Çetibeli Karakolu

Karayolları

UMKE

Çağdaş Bilim Koleji(Yangın Destek Üniteleri)

İlçe jandarma Komutanlığı

Emniyet Müdürlüğü

Osmaniye-Çevre Şehircilik Ekibi

 

13.08.2021 tarihine kadar sıcak yemek dağıtmaya devam ettik ve toplamda 21.205 + 3.205  kişilik yemek dağıttık. Türk Kızılay olarak toplamda 25 bin kişilik sıcak yemek pişirilmiş ve dağıtılmıştır. Bunun yanında günlük yaklaşık 5 bin adet su ve 2.500 adet ayran ve gazlı içecek dağıttık. Ayrıca Kumanya, kahvaltılık  ve  ikramlık malzeme dağıtımı yapılmıştır.

Bu hizmetlerimizde en büyük desteğimiz Milletimizin ta kendisidir. Bağışçılarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılıktan ve tüm Kızılay Gönüllüsü dostlarımızın desteklerinden dolayı Türk Kızılay Marmaris Şubesi adına şükranlarımızı sunarız.

Özellikle; ilçemizde gerçekleşen ilk ve ikinci yangında kapılarını sonuna kadar açan Marmarisli iş adamımız Mehmet BAYSAL’a,

Yazıcı Oteller Grubu iş adamı Serkan YAZICI ve değerli eşi Gül YAZICI Hanımefendi’ye,

Çağdaş Bilim Kolejine,

Yine Marmaris Bölgesinde yangın söndürme ekiplerine ve destek birliklerine bizimle iş birliği yaparak 21.205 kişilik sıcak yemek çıkartılmasını bağış yaparak sağlayan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’ na,

Yangının ilk başladığı andan itibaren Ekmek desteğinde bulunan Arzum Ekmek Fırınına,

Bodrum ilçemizden destek veren soğuk hava tırlarını bölgemize gönderen Kılıç Balık Firmasına ,

Üç adet soğuk hava tırını bölgemize gönderen Antalya Pek Food Firması’na

Shell Petrol İşletme sahibi İbrahim ALTUNTAŞ’a

Yöremiz esnafı Konyalı Rest. Sahibi Mehmet İLHAN’a

Martav Gıda Firması’na,

Gökova Süt Ürünleri İşletmesine,

İpragaz ve Acarlar’a ,

Yangın söndürme ekiplerine verilmek üzere bir tır su ve buz getiren Denizli Et ve Süt Kurumu’na 

Soğuk hava  tırını  yangın bitimine kadar Türk Kızılayına tahsis eden Coca Cola Firmasına,

Siteler deki soğuk hava deposunu Türk Kızılayına tahsis eden iş adamı Yalçın SÜTER’ e

İsmini hatırlamadığımız Marmaris dışından bize iki adet soğutucu aracını tahsis eden ilaç firmasına,

Yangının başladığı ilk akşam  evdeki yoğurdunu ayran yapıp pet şişeye doldurup getiren hayırseverimize,

Yine yangının başladığı ilk akşam evde yaptığı keki yangın söndürme ekiplerine vermek üzere bize getiren yaşlı teyzemize,

Armutalan’daki esnafımız Meliha Börek İşletmesi’ne,

Tıpkı bir Kızılay Gönüllüsü gibi sahada olan yangın söndürme ekiplerine soğuk içecek, buz, ayran bağışında bulunan ve petrol istasyonunun belli bir bölümünü kullanımımıza tahsis eden ve ayrıca  malzeme indirme ve yüklemede yorulmadan bizimle çalışan  İçmeler Shell Petrol İşletme sahibinin yeğeni Arzu AKTAŞ’a,

Mobil soğuk hava konteynırını Türk Kızılayına tahsis eden De-Kaya Soğutma Sistemleri Erem KAYA ‘ ya

Ve ismini hatırlayamadığımız, yakın ve civar illerden, sahada araçlarıyla ve fiziki güçleriyle bizimle birlikte çalışan sivil gönüllülere,

Aksaz yerleşkesinden velilerinden izin alarak gelen yüreği kocaman küçük gönüllülerimize, 

Ayrıca Ülkemizin dört bir köşesinden gelen Toplamda 310 kişilik ekiple, canla başla gece gündüz demeden bizimle yangın bölgesinde çalışan  Şube Başkanlarımız, Çalışma arkadaşlarımız, Gönüllü arkadaşlarımızdan oluşan Kızılay Şubelerimiz; Türk Kızılay Dalaman Temsilciliği, Türk Kızılay  Muğla Şubesi, Türk Kızılay Aydın Şubesi, Türk Kızılay İzmir Bornova Şubesi, Türk Kızılay Ankara Şubeleri, Türk Kızılay Denizli Şubesi, Türk Kızılay Kütahya Şubesi, Türk Kızılay Afyon Şubesi, Türk Kızılay Uşak Şubesi, Türk Kızılay İstanbul Şubeleri

Türk Kızılay İzmir Şubesi, Türk Kızılay Bursa Şubesi, Türk Kızılay Bursa Yıldırım Şubesi, Türk Kızılay  Başak Şehir, Kayseri Kocasinan’dan ihtiyacımızı soran Türk Kızılay Kocasinan Şubesi’ne   şükranlarımızı arz ediyoruz.

Henüz Üç aylık bir yönetim olmamıza rağmen bütün bu organizasyonların oluşmasında görev alan, hem sahada hem de koordinasyon merkezinde gece gündüz fedakarca çalışan Türk Kızılay Marmaris Şubesi Yönetim Kuruluna ve şube personelimize de hassaten teşekkür ederim.

                     

Saygılarımızla"

 

Türk Kızılay Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Adına

Yakup Baykan

Türk Kızılay Marmaris  Şube  Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141