• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Tulgay Hasar: 3 Aralık Kutlama Günü Değil Farkındalık Günüdür

Tulgay Hasar: 3 Aralık Kutlama Günü Değil Farkındalık Günüdür
Engelli ve Aileleri Birliği Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Marmaris Atatürk Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar Atatürk Meydanında yaptığı konuşmasında; 3 Aralık Kutlama Günü Değil,  Farkındalık Günüdür.                                            

Kıymetli Yönetim Kurulu arkadaşlarım Değerli engelli ve Engelli Aile üyelerimiz Basınımızın Güzide Temsilcileri BU anlamlı Farkındalık Günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için hepinize yönetim Kurulum adına teşekkür ediyorum.
      
3.ARALIK 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile“Uluslararası Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı için bugün farkındalık günüdür.     
     
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama günü değil engelli haklarının, engellilerin sorunlarının, kentsel yaşamda erişilebilirliğin, engellinin yaşam kalitesini artırmak için şimdiye kadar yapılanların ve şimdiden sonra yapılacakların muhasebe yapılacağı gündür. Bizler dernek olarak hak ve hizmet temelli çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 
Engelsiz yarınlar için toplum bilinçlenmesi, kamusal dinamiklerin daha aktif duyarlılık ile hareket etmesi engelli BİREYLER in sorunlarını çözmesi gerektiğini savunuyor, biz  her günün  engellilere özel gün  olduğunu '   savunuyoruz.
 
ENGELLİ AYLIĞI ve EVDE BAKIM AYLIĞI KRİTERİNDE YENİ BİR YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ.                                                                                                                                            
Bugün Engellilere bakım aylığı ödenmesi için aile gelirinin kişi başına düşen bölümünün asgari ücretin üçte ikisinin altında olması, engelli aylığı alabilmek için ise asgari ücretin üçte birinin altında olması şartı aranmaktadır. 

Hiçbir geliri olmayan engelli bir birey, diğer aile bireylerinin geliri nedeniyle gelir sahibi olarak görülmektedir engelli aylığı ve evde Bakım maaşı ücreti hakkından maalesef yararlanamıyorlar. 

3 yıl önce TBMM bu koşulu 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar için kaldırılırken engellilerin bu yöndeki talepleri reddedilmiştir. 

Bu önemli hassas konunun tekrar gözden geçirilmesi yetkililerimizden ve devlet büyüklerimizden  

Bu nedenle şart koşulan gelir düzeyinin hesaplanmasında aile geliri yerine engellinin Kendi gelirinin esas alınmasını talep ediyoruz.   Türkiye’de 10 milyon engelli ve 40 Milyon Engelli Ailesi yaşamaktadır. 
Temennimiz Engelliler Bakanlığı kurulmalı ve engelli sorunları tek elden Tek bakanlıktan yürütülmelidir.  

Değerli arkadaşlarım,
Malumunuz içinde bulunduğumuz yaklaşan seçim süreçleri de mevcuttur. Yaklaştığımız bu seçim sürecinde siyasi partilerin muhterem temsilcilerine şöyle de bir seslenişte bulunmak istiyoruz.

Bu anlamda Türkiye’de engelsiz bir yaşam, engelsiz şehirler oluşturulması bakımından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve belediye meclislerinde engellilerinde temsil edilebilmesi bakımından

 Engellilerin sorunlarının çözümlerini karar mekanizmalarının içine engellilerden de alarak, engelli temsilcilerde bulundurarak çözüm yoluna yönelmek daha kestirme ve daha sonuç verecektir. 

Bu anlamda Engelli arkadaşlarımıza da ve şehrinizde bulunan Türkiye’de ki tüm siyasi parti liderlerine ve Siyasi Parti Belediye başkanlarına ve adaylarına seslenişte bulunmak istiyoruz. 

Alın aranıza Engellilerden de! Karar mekanizmalarında sorunlara birlikte çözüm arayalım. Hep birlikte sorunlarımızı çözerek daha ferah şehirlerde yaşamak adına, 

Bu meramda Engelliler olarak bu sürecin içinde olmamız bir çok konuyu kolaylaştıracaktır. Birçok hizmetleri daha köklü hale getirmek adına süreci hızlandırmış olacaktır. 

Bu anlamda bende burada bu vesile ile Engellilerimizi temsilen bu demokratik yarışa bizde varız diyerek Engellileri temsil noktasında bizde üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. 

Bu düşüncelerle sizlere hizmet etmek adına her alanda var olmak adına bütün çabamızı koyacağımızı da biliyorsunuz.  
Bu sebeple 
ENABİRDER yönetim kuruluma, siz değerli üyelerimize ve tüm engelli ailelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Biz birlikte güçlü bir aileyiz.  

Nice engelsiz yarınlara diyor, bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son veriyorum." Dedi.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141