• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Tugay “Atatürkçülüğümüzü kimse tartışamaz”

Tugay “Atatürkçülüğümüzü kimse tartışamaz”
Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, seçim çalışmalarını, dün Söğüt ve Taşlıca köylerinde sürdürdü. Ali Doğan Tugay, Söğüt’te kalabalık vatandaş topluluğuna seslenirken, şahsına yönelik bazı siyasi söylemlere yanıt verdi,

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, seçim çalışmalarını, dün Söğüt ve Taşlıca köylerinde sürdürdü. Ali Doğan Tugay, Söğüt’te kalabalık vatandaş topluluğuna seslenirken, şahsına yönelik bazı siyasi söylemlere yanıt verdi, “Atatürkçülüğümüzü, Cumhuriyetçiliğimizi, vatanseverliğimizi, demokratlığımızı kimse tartışamaz. Buna da gücü yetmez. Biz her zaman Atatürk ilkeleri ışığında olduk. Bunun tersini söyleyenler, yalancı politikacılardır” dedi.

 

Ali Doğan Tugay’ın dünkü seçim çalışmaları sabah saat 09.00’da başladı. Doğan Tugay, içerisinde çok sayıda partili ve destekçisinin bulunduğu onlarca araçtan oluşan konvoy eşliğinde Söğüt’e doğru hareket etti.

19-002.jpg

ÖNCE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Tugay ve beraberindekilerin ilk durağı Söğüt Vacide Tugay İlkokulu oldu. Ali Doğan Tugay, bahçesinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan ve çiçek veren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdiği okulda, yönetici ve öğretmenlerle söyleşti. Tugay ailesinin eğitim dünyasına kazandırdığı okulun öğretmenler odasında, istekleri dinleyip, çözüme kavuşturulması amacıyla not ettirdi.

dscf4101.jpg

“PAZARDA ÖNCELİK KÖYLÜLERİN OLACAK”

Doğan Tugay ve beraberindekiler daha sonra Söğüt pazar yerine giderek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Esnafın pazaryerinin küçük ve yağışlardan korunaksız olduğu yönündeki şikayetleri karşısında Tugay, o sırada yanında bulunan Söğüt Muhtarı Kemal Karaca’ya “Bu sorunu çözmek kimin görevi?” diye sordu. “İl Genel Meclisi” yanıtını alan Tugay, “Bakın İl Genel Meclisinde CHP’liler çoğunlukta. Bu sorunu kolayca çözebilirlerdi. Ama onlar pek çok problem gibi buna da el atmamışlar. Artık, tüm köylerimiz Marmaris Belediyesi çatısı altında toplanacak. Biz göreve gelirsek, bu sorunu kolayca çözeriz” dedi. Tugay, bir başka esnafın sorusu üzerine de Marmaris’teki mevcut pazaryerlerinin hiçbirini kapatmayı planlamadıklarını, hatta yenilerini açmayı düşündüklerin, ayrıca köylü üreticilere öncelik vereceklerini söyledi.

dscf4214.jpg

“SÖĞÜT’ÜN YERİ FARKLI”

Oldukça dar bir alana sıkıştırılmış pazar yerinden yürüyerek Cumhuriyet Mahallesi’ne geçen Tugay, buradaki meydanda kendisini davul zurna ve sevgi tezahüratlarıyla karşılayan yüzlerce köylüye hitap etti. Söğüt’ün kendisi ve ailesi açısından farklı bir yeri olduğunun altını çizen Doğan Tugay, seçimlerde aday olarak çıkma niyeti ve düşüncesinin olmadığını ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme yaptıktan sonra, Marmaris’e ve Marmaris yaşayanlarına  faydalı olmak adına aday olduğunu hatırlattı.

 

TAPU VE SU SÖZÜ

Doğan Tugay, Bozburun’da dile getirdiği gibi, kadastro geçerken birçok vatandaşın hazineye kaydedilen yerlerinin tapularının köylüye geri verilebilmesi amacıyla hükümet tarafından çalışma başlatıldığını müjdeleyince meydandan tekrar alkış ve tezahüratlar yükseldi. Tugay, alkışlar kesilince şunları söyledi:  

 

“SORUNLAR DOĞAN TUGAY’LA ÇÖZÜLÜR”

“Evet, zilliyetlikten hazineye yazılan araziler tekrar tapulandırılarak vatandaşlara verilecek, bunun müjdesini veriyorum. Bunlar ne Marmaris Belediyesi'nin ne de Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı işler değil. Bunlar Büyük Millet Meclisi'nin yapacağı işlerdir. Bunlar Hükümetin yapacağı işlerdir. Biri çıkıp da diyorsa size imar planını yapacağız diye bir sorun nasıl yapacaklarmış. Bu iş bir yasa meselesi bu yasayı kim çıkartacak kendileri mi? Bunlar ancak iktidarın gücüyle olur. Sorunlar Doğan Tugay’la çözülür” Tugay, tapu sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Müdürü Osman İyimaya ile ekibinin Marmaris’e gelerek yerinde incelemelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

dscf4269.jpg

“BARAJDAN SUYU DA BİZ GETİRİRİZ”

Ali Doğan Tugay, Marmaris köylülerinin uzun yıllardır yaşadığı su sıkıntısını da çözmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2009 seçimlerindeki programımda da köylere su temini konusu bulunuyordu. Başkaları da bu sorunu çözeceğini söyleşmişti. 10 yıldır Marmaris Barajından su ile ilgili bir çalışma yapıldı mı? Buradaki belediye, Marmaris'teki belediye hiç bir girişimde bulundu mu? Marmaris barajının 40 milyon metreküp su kapasitesi var. Biz bu suyun 11 milyon metreküpünü kullanıyoruz. Bu suyu getirmek bize nasip olmadı ama onlar da 10 yıldır su getirmediler. Allah’ın izniyle, bunu yapmak da yine bize nasip olacak. Çünkü onlar beceremezler, yapamazlar. Suyun boruları, terfi noktaları ve depoları için orman, Doğal Sit, Sit, ÖÇK; Milli Park'lardan izin almak gerekli Ama bu izni alamazlar. Çünkü onlar kendileriyle bile kavgalı. Kurumlarla kavgalı, nasıl izin alacaklar alamazlar”

Söğüt’ün çözüm bekleyen 22 sorunun olduğunu kendisine iletilen listeden öğrendiğini kaydeden Doğan Tugay, CHP’lilerin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisi’ni eleştirerek, “Bakıyorum, bunların hepsi İl Genel Meclisi’nin sorumluluğu ve görevi. Ama hep dediğim gibi onlar yapmazlar, yaptırmazlar da. Biz yapacağız, yaptıracağız. Her köyde temsilcimiz olacak. Marmaris Belediye Başkanı Doğan Tugay da her ay köylere gidecek. Doğan Tugay’ı ofisinde bulamayacaksınız. 2 gün Marmaris’te isem 1 gün Ankara’da olacağım. Marmaris’in ihtiyaçları, sorunlarının çözümü için Ankara’da olacağım” dedi.

dscf4295.jpg

“ATATÜKÇÜLÜĞÜMÜZÜ KİMSE TARTIŞAMAZ”

Vatandaşlardan, ellerini vicdanına, siyasi düşüncelerini ise bir kenara koyarak, Marmaris’in geleceği için inandıkları, güvendikleri aday oy kullanmasını isteyen Doğan Tugay, şahsına yönelik bazı siyasi söylemlere de yanıt verdi. Marmaris’te CHP’nin kuruluşu sırasında aktif görev aldığını kaydeden Tugay, “O dönemin Bülent Ecevit liderliğindeki CHP ile bugünkü CHP arasında çok büyük fark var. Sosyal demokratlığımız devam ediyor. Atatürkçülüğümüzü, Cumhuriyetçiliğimizi, vatanseverliğimizi, demokratlığımızı kimse tartışamaz. Buna da gücü yetmez. Biz her zaman Atatürk ilkeleri ışığında olduk. Bunun tersini söyleyenler, yalancı politikacılardır. Sizlerden de siyasi görüşünüz ne olursa olsun 30 Mart’ta adaya oy kullanmanızı istiyorum. Adam seçin, adam gibi adam seçin istiyorum.”

SU HATTININ TAMİRAT ÖDENEĞİ HAZIR

Doğan Tugay, konuşmasında  bir müjde daha verdi, yanında oturan Muhtar Kemal Karaca’yı da işaret ederek, şunları söyledi: “İl Özel İdaresi yetkilileriyle görüştüm, köyünüzün su hattının borularının tamiratı için 100 bin lira ödenek ayrıldı, muhtar gitsin alsın parayı. Bakın, söz konusu kurumun başındaki ismi tanımam ama görüştüm ve sonuçta parayı köyünüze verdiler. Demek ki, ikili ve insani ilişkiler, birçok sorunun aşılmasında büyük rol oynuyor. İleride de bu tür insani yaklaşımlarla Marmaris için halkımız için kazanımlar elde edeceğiz.”
Ali Doğan Tugay’a, konuşmasının sonunda özellikle köylü kadınlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Davul zurna eşliğinde oynayan kadınlar, meydanı adeta bir bayram yerine dönüştürdü.

ÇAMUR DERYASINA JET ÇÖZÜM

Tugay ve beraberindekiler, köyün diğer mahallelerine de giderek vatandaşlarla görüşürken, sahilde kendisine iletilen bir sorunu 5-10 dakika içerisinde çözüm yoluna soktu. Yaz aylarında özellikle yatçıların gözdesi olan sahildeki yolun ve çocuk parkı zemininin çamur deryası haline dönmüş halini gösteren köylüler, Tugay’dan yardım istedi. Doğan Tugay, ilgili ve yetkililerle sürdürdüğü kısa telefon trafiğinin ardından, çok kısa süre içerisinde söz konusu sorunların çözülmüş olacağını söyledi.

  Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay ve beraberindekiler, daha sonra da yaklaşık 4 saat temaslarda bulundukları Söğüt’ten, yine köylülerle buluşmak üzere Taşlıca’ya geçti.       

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141