• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Tersine Filmin Galası Yapıldı

Tersine Filmin Galası Yapıldı
Yönetmenliğini Faik Ahmet Akıncı’nın yaptığı “Tersine”nin, galası 17 Eylül Çarşamba (dün) gerçekleşti.

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezinde "Tersine" filmin galası yapıldı. Galaya katılanlar arasında, Yeşilçam 100. Yılı Organizasyon Proje Başkanı Ali Avcı, Gazeteci Temel Irmak ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Yönetmenliğini Faik Ahmet Akıncı’nın yaptığı “Tersine”nin, galası 17 Eylül Çarşamba (dün) gerçekleşti.

20140917_194657.jpg

Kadınlar ve erkeklerin bilindik rollerinin yer değiştirdiği komedi filminde “tersine dönmüş” bir dünya seyircinin karşısına çıktı. Küçük yaşta para için evlendirilen, evden kaçan ve hatta tecavüze uğrayan erkeklerin “normal” karşılandığı bir dünyayı beyazperdeye taşıyacak olan filmin yönetmenliğini Faik Ahmet Akıncı üstlenirken, kadroda Nazlı Gamze Demirel, Şenol İpek, Senem Hakkı, Cumhur Sarı, Kazım Kural, Hicran Maat, Güler Yılmaz, Gizem Totur, Özlem Fidan, İskender Büyük, Emre Toprak, Nilgün Özsoy Barutcu, Can Şallıoğlu, Nazlı Fidan,Cengiz Mertler, Dilan Gün, Neşe Güllüoğlu, Ferdi Azami ve Meraj Mirzaci rol alıyor.   

20140917_185930.jpg

AKINCI'DAN MEDYAYA SİTEM!    

 

Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezinde "Tersine" filmin galasında konuşan Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, Medyanın galaya ilgi göstermemesi eleştirdi.

 

Akıncı, oyuncuları ve teknik ekibi sahneye davet ederek ayrı ayrı hepsine teşekkür etti.

 

 ”TERSİNE” filmi ile ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne de katılacağını sözlerine ekledi.

19 EYLÜL’de vizyona giren komedi filmi “Tersine”, kadınla erkeğin bilindik rollerinin yer değiştirdiği “tersine dönmüş” bir dünyayla seyircinin karşısına çıktı.

20140917_202915.jpg

Filmimiz, insanların günlük yaşamında eğer olsaydı düşünceleriyle başlıyor. Bir sabah uyanıldığında erkeğin rolünü kadın, kadının rolünü de erkek almıştır.Erkekler evde oturup ev işi yapmakta çocuk büyütmektedir. Kadınlarsa dışarda çalışmaktadır… Yani evin reisi kadındır.

20140917_221536.jpg

Kadınlar işten arda kalan zamanlarını kahvelerde meyhanelerde arkadaşlarıyla geçirerek kazançlarını harcıyordur.Kadınlar kocaları üzerinde tahakküm kurmaktan geri kalmıyor, sık sık şiddete başvuruyorlardır. Erkek çocukların okuma ve çalışma hakları ellerinden alınıyor istemedikleri kızlarla zorla evlendirilmeye çalışıyorlardır. Çocuk damatlar, artist olmak için evden kaçan delikanlılar, taciz ve tecavüze uğrayan erkekler… Kız çocuklar ise başlarına buyruk gece hayatından geri kalmıyor hayatın sunduğu bütün nimetleri fütursuzca harcıyorlardır. Kadınlar kocalarını aldatmayı bile kendilerine hak görüyor ve evdeki eşlerini küçük düşürmekten de geri kalmıyorlardır. Geceleri barlara gidip erkek dansöz oynatıyor sonrasında da genç ve yakışıklı erkeklerin çalıştığı genelevlerde gönüllerince eğlendiriyorlardır.

20140917_221835.jpg

Erkekler de kendileri gibi evde kalan diğer erkeklerle dedikodu yapıp günler düzenliyorlar karılarını ya da kadınlarını çekiştiriyorlardır.Erkeklerin ne çalışmasına ne de kendilerini geliştirmesine izin verilmiyor. Ezilmeyi ve hor görülmeyi kadere bağlıyorlardı. Tüm bu olanlara dayanamayan kadınları tarafından itilip kakılan , haksızlığa uğrayan erkekler kendi içlerinde başkaldırırlar. Bir erkek sığınma evi olan ‘mavi çatı’ yı araştırır ve erkek sığınma evleri hakkında bilgi toplamaya başlarlar. Şiddet gören erkekler birer birer mavi çatıya sığınır; erkek sığınma evlerinden destek almaya başlarlar. Kendi aralarında bir örgüt olan erkekler çeşitli yürüyüşlere katılıp özgürlüklerini kazanmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

 

TEMEL IRMAK / İSTANBUL

20140917_190238.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141