• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

TBMM’de “Akıllı Yangın” Söylemlerine Cevap

TBMM’de “Akıllı Yangın” Söylemlerine Cevap
Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM’de “Akıllı Yangın” söylemlerine cevap verdi.

 

 

 

 

 

 

Muğla AK Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir TBMM’de birlikte basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısında konuşan Milletvekili Gökcan; Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yangınla ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamalarına cevap verdi.

Milletvekili Gökcan, Muğla’nın yüzde 68’inin ormanlarla kaplı olduğunu ve tamamının yangınlara karşı birinci derece hassas ormanlar olduğunu belirterek; “Bunun için, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarına karşı hem havadan hem karadan teknolojinin son imkânlarını kullanarak mücadele etmektedir. Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüzün yangınla mücadelede ekip ve ekipman eksiği bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Marmaris İçmeler’de 27 Haziran Pazar günü saat 10.30’da başlayan orman yangınının, aynı gün saat 16.00’da kontrol altına alındığını ve yangında 35 hektar alanın zarar gördüğünü açıklayan Milletvekili Gökcan; “yangına müdahalede geç kalınmamıştır. 11 yangın söndürme helikopteri ile erken ve etkili müdahalenin sonucunda çok tehlikeli olabilecek bir yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır” dedi.

Yanan Ormana Görev Şehidimizin adını veriyoruz…

Milletvekili Gökcan; yangına müdahale sırasında rüzgârın bir anda ters yönden esmesi nedeni ile Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde yangın işçisi olarak görev yapan Görkem Hasdemir’in görev şehidi olduğunu belirterek, “kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Orman Teşkilatımıza baş sağlığı diliyoruz. Yanan ormanımıza, görev şehidimizin adını vererek, anısını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Yanan bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başlıyoruz…

Marmaris’te yanan bölgede ağaçlandırma çalışmalarının hızlı bir şekilde başlatıldığını vurgulayan Milletvekili Gökcan; Bu sene 11 Kasım’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde Marmaris’te vatandaşlarımızın katılımı ile yanan bölgeye 30 bin kızılçam ve selvi fidanı dikeceğiz. Fidan dikimine uygun olmayan yerlere tohumlama yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “akıllı yangın” söylemleri yalandır.

Bu yalan asla kabul edilemez. Zaten yangının çıkış sebebi, ilk tespitlere göre enerji nakil hatlarından kaynaklanmıştır.

Yangın raporu sonucunu dahi beklemeden yapılan bu mesnetsiz açıklamalar toplumun her kesimini ve özellikle orman teşkilatını derinden üzmüştür.

Bir vatan evladının görev şehidi olduğu orman yangınını, akıllı yangın olarak nitelemek, akıl tutulmasıdır. Hemşerilerimize, bölge insanımıza hakarettir.

Gerçek dışı, akıl ve mantığın kabul etmediği bu söylemler aynı zamanda; orman yangınlarıyla mücadeleyi bir vatan savunması bilinciyle yapan 182 yıllık orman teşkilatına ve orman şehitlerine büyük saygısızlıktır.

Yanan alanların imara açılacağı veya rant sağlanacağı gibi iddialar asılsız, yalan ve maksatlı açıklamalardır.

Bugüne kadar yanan hiç bir orman alanını imara açmadık, açmayacağız ve açtırmayacağız da.

Bu çirkin söylemde bulunan Muhalefete bir çağrımız var. Gelin Marmaris’i birlikte ağaçlandıralım.”

10 yılda 2 milyon fidan…

Milletvekili Gökcan, son 10 yılda Muğla’da meydana gelen orman yangınlarında 3 bin 970 hektar alanın zarar gördüğüne işaret ederek şunları kaydetti:

“Bu yangınlarda yanan alanlara 2 milyon fidan dikilmiş olup, ayrıca yanan sahalara 32 ton tohum takviyesi yapılmıştır.

AK Parti olarak Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatan topraklarımızı fidanlarla buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz.

Bu süreçte başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve Muğla Orman Bölge Müdürümüz Yasin Yaprak olmak üzere fedakarca görev yapan tüm orman teşkilatına teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141