• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Süreci kimse geri döndüremez

Süreci kimse geri döndüremez
Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm süreciyle ilgili "Kimse bu süreci geriye döndürme cesaretini gösteremez çünkü altında kalır, ezilirler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, öğrenci evleri tartışmasının ardından yaşananlara ilişkin, “Bizde çok ciddi bir kardeşlik vardır. Kardeşlik hukuku vardır. Dostluk vardır. Bizlerin bir dava ahlakı içerisinde birbirimize vefamız, sadakatimiz vardır. Kendi bireysel düşüncelerimizi sonuna kadar söyleriz ama bu kutlu hareketin yürümesi için ve Türkiye'nin geleceği için o kardeşliği, vefayı, sadakati, dostluğu, birbirimize karşı hep koruruz" dedi.

Türkiye’de hayat tarzına müdahale edilmemesi konusunda en önemli çalışmaların AK Parti döneminde yapıldığını belirten Atalay, insanların özgürce, hangi inançla, etnik yapıda, nasıl yaşarsa yaşasın, hayat tarzına saygı duyduklarını kaydetti.

Çözüm Süreci

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine de değinerek, herkesin bir şeyler söylediğini, görüşmelerin sürdüğünü, kısa süre önce 3 kişilik bir heyetin görüşmeye gittiğini kaydetti.

Bu süreçte hükümet olarak kararlı olduklarını anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kararlı ve samimiyiz. İnşallah bu konuda yürüyen çalışmalar verimli olur. Birilerinin bahane aramasına da gerek yok. Bahane aranırsa her zaman bulunabilir. Toplumun büyük beklentisi var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bu süreç ile ilgili çok büyük bir umut var. İnsanlar neredeyse, bunu bir bahar olarak görüyor. Yeni bir hayat olarak görüyor. Artık insanlar terör istemiyor. İnşallah bu çalışmalar, bu manada toplumun da desteği ile devam eder. Kolay, kolay da kimse bu süreçleri geriye döndürme cesaretini de gösteremez onu da ifade edeyim. Çünkü altında kalır ezilirler. Bu toplumun bu kadar umut bağladığı yürüyen bir süreç, burada herkes onun da sonunu düşünür.”

Filipinler'deki tayfun felaketi 

Atalay, Filipinler’de büyük bir tayfun felaketi olduğunu, şu an ki verilere göre bin 200, bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, Türkiye’nin dünyanın neresinde olursa olsun bu tür felaketlerde ilk yardımı ulaştıran ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

Filipinler halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Atalay, şunları söyledi:

“Dünden bu yana hükümet olarak çalışıyoruz. Başbakanımızın koordinesinde hepimiz, nasıl bir yardım ulaştırabiliriz, Dışişleri Bakanlığımız irtibatları yürütüyor. AFAD şu anda oraya gönderilebilecek malzemeleri hazırladı, büyük bir kargo uçağı ilk yardım malzemelerini götürecek. Belki bu gece birlikte gitmiş, götürmüş olacağız. Başka da ihtiyaçları da varsa kendileri ile irtibat içerisindeyiz. Neye ihtiyaçları var, neler isterler, Filipinlere çok acil Türkiye’nin yardımını götüreceğiz. AFAD ve Kızılay hepsi işbirliği ile şu anda çadır başta olmak üzere malzemeleri yüklüyorlar.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141