Suikast zamanaşımına kurban edilmesin
“Vatan ve Cumhuriyet”çiler Eşref Bitlis suikastının peşinde
Bazı siyasi partilerle derneklerin bir araya gelerek oluşturdukları Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği temsilcileri Orgeneral Eşref Bitlis davası ile ilgili yaptıkları basın açıklaması yaptılar Bitlis’in bir suikast sonucu öldürüldüğünden kuşkularının olmadığını belirtilen açıklamada, “suikastın zaman aşımına uğramaksızın aydınlatılmasını ülkemizin saygınlığı açısından talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi
Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, CHP, İP, Türkiye Gençlik Birliği, EĞİTİM-İŞ, Cumhuriyet Okurları, ÇYDD, TESUD, TEMAD’ın katılımı ile oluşturulan Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği tarafından Türkiye Emekli Subaylar Derneği Marmaris Şubesi’nde Orgeneral Eşref Bitlis davası ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Birlikteliği oluşturan sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğun basın toplantısında TESUD Marmaris Şube Başkanı Ali İhsan Kadayıfçı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“17 Şubat 1993 Günü Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, yanındaki heyetle birlikte görevli olarak Diyarbakır’a giderken kalkıştan 5 dakika Sonra özel uçağının düşmesiyle şehit olmuştur. Eşi Şükran Bitlis Onur üyemizdir.
20. yıl dolarken faillerinin hala bulunamaması, bizleri Türkiye üzerinde oynanan oyunlar konusunda çok ciddi endişelere sevk etmektedir. Eşref Bitlis, bölge insanı olması bölgeyi çok iyi tanıması kuzey Irak’a defalarca giderek ABD’nin bölgede uygulamaya çalıştığı politika ve oluşumlara karşı, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini savunuyordu. Eşref Bitlis’in konumu ve savunduğu fikirler onun ortadan kaldırılmasını isteyen güçler için yeterli nedenlerdi. Önceleri bir uçak kazası diye geçiştirilen Eşref Bitlis suikastı, eşi ve pilotun ailesinin büyük çabaları sonucu şüphe götürmez bir noktaya gelmiştir.
Bugün geldiğimiz noktada; Kuzey Irak’ta yalnız tanınması kalmış devlet kurulmuş, Anadolu’da ise bölünmenin alt yapılarını oluşturan çalışmalara başlanmıştır. Bu vesileyle; üzerinde yaşadığımız zor coğrafyada vatanımıza yönelebilecek her türlü tehlikelere karşı daima uyanık olmak zorunda olduğumuzu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğunu belirtir, ülkemizin bekası için güçlü ekonominin yanı sıra güçlü ordunun da mutlaka elzem olması gerektiğini vurguluyoruz.
Olayın zaman aşımı uğrama aşamasında olması nedeniyle, suikastın zaman aşımına uğramaksızın aydınlatılmasını ülkemizin saygınlığı açısından talep ediyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.