• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Sosyal Tesis ve Festivalin Açılışı Yapıldı

Sosyal Tesis ve Festivalin Açılışı Yapıldı
Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.

 

 

 

 

 

Yeşilüzümlü Mahallesi’nde bulunan ve civar mahallelere de hizmet verecek Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başkanları, ve çok sayıda vatandaş yaptı. Tesisin içerisinde yer alan dastar dokuma tezgahları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Açılış programında ilk konuşmayı Liverpool Eski Belediye Başkanı Anna Rothery, hem 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin hem de sosyal tesisin hayırlı olmasını diledi. Rothery, Fethiye’de gerçekleştirilen altyapı çalışmalarına dikkat çekerek, bu hizmetlerin gelecek için önemli olduğunu söyledi.

Yeşilüzümlü Muhtarı Erkan Arıcan ise, yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Arıcan, “Bugün 12.’sini düzenlediğimiz Kuzugöbeği Mantarı ve Dastar Festivali ve Durmuş Demirci Sosyal Tesisimizin açılışı için buradayız. Durmuş Demirci’nin isminin sosyal tesise verilmesini ben belediyemizden bizzat talep ettim. Çünkü Durmuş Demirci 1972 yılında Yeşilüzümlü’yü Belediye bünyesine getirmiştir. Yeşilüzümlü ve Fethiye için kıymetli bir isimdir. Festivalimize ve açılışımıza hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise yaptığı konuşmada, “Sadece Yeşilüzümlü’de değil, ilçemizin farklı bölgelerine değer katan, hizmet eden birçok büyüğümüzün isimlerini eserlerde yaşatmak için özen gösteriyoruz. Durmuş abimiz 25 yıl muhtarlık yapmış ve Yeşilüzümlü köyünün belediye olabilmesi için büyük çaba göstermiş değerli bir insandır. 1972 yılında değerli başkanımız Yeşilüzümlü’yü belediye olarak bölgemize kazandırmıştır. Sizlerin huzurunda onu rahmet ve minnetle anıyorum. 2 yıldır pandemi nedeniyle dostlarımızdan ayrı kalıp etkinliklerimizi ertelemek zorunda kalmıştık. Ama artık kötü günleri geride bırakıyoruz. Salgından hep birlikte kurtuluyoruz. 12.’sini düzenlediğimiz Üzümlü Kuzugöbeği Mantarı ve Dastar Festivali’nde hep birlikteyiz. 3 gün boyunca dolu dolu bir festival geçireceğiz” dedi.

 

Karaca, “Üzüm Mamulleri Fabrikası’nı hizmete sunacağız.”

Karaca sözlerine şu şekilde devam etti; “Önümüzdeki günlerde Fethiye Belediyesi olarak Üzüm Mamulleri Fabrikası’nın dış ünitesini yapacağız. İç ünitesini de Muğla Büyükşehir Belediyemiz tamamlayacak. Bölgemizdeki kooperatiflerle birlikte sizlerin hizmetine sunacağız. Biz sadece belediyecilik yapmıyoruz. Bölgemizin farklı alanlarında da aktif hizmetler yapmaya özen gösteriyoruz. Daha önce de gördüğünüz gibi, Belediyemize ait 180 dönüm arazi üzerinde kooperatiflerimizle işbirliği içinde farklı bitkiler dikerek bölgemiz ekonomisine katkı sunduk. 1 buçuk yıldır Büyükşehir Belediyemizle birlikte, asma bahçelerimizi oluşturarak fabrikamızın altyapısını kuruyoruz.  Üreticilerimizin geçmişte çektiği sıkıntıları biliyoruz. Merdiven altı üretimlerde denetim sonrası birçok sorun yaşandığını biliyoruz. Bölgemizde üreteceğimiz pekmez, şarap, sirke gibi ürünleri tescilleterek bölgemizin ekonomisine kazandıracağız. Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bunu 2022 yılı içerisinde hayata geçireceğiz.”

Fethiye’nin 41 mahallesinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının sona yaklaştığını belirten Başkan Karaca, “Çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Muğla Büyükşehir Başkanımız Sayın Osman Gürün’ün de söylediği gibi yıllardır yapılmayan altyapı yatırımlarını cesurca bir kararla birlikte başlattık. Ciddi bir altyapı çalışması yapıyoruz. Artık sonuna geldik. 2 ay içinde altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış güzel bir şehirde hep birlikte yaşayacağız. Üzümlü bir belde ama barışın elçisi olan, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir yerdir. Tüm yurttaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarak Sosyal Tesisimizin ve festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin yaptığı konuşmada, “Festivaller bulundukları yerlerin değerlerini kültürlerini gelecek kuşaklara aktarmak için çok önemli işlevi olan oluşumlardır. Doğal olanı korumakla beraber, yerel kültürü korumak ve yerel gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak çok önemli görevdir. Bu konuda katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Güzel mekanlar güzel fikirler doğurur. Böyle bir mekanı Fethiye’ye ve Yeşilüzümlü’ye kazandırdığı için Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ederim” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise konuşmasında, “Sevgili başkanım Alim Karaca’yı kutluyorum çünkü burası daha önce Belde Belediye Başkanlığıyken de önemli bir gelişme kat etmiş ve belli altyapıları halletmiş bir beldeydi. Ama Büyükşehir yasasıyla birlikte olumlu ve olumsuz taraflarıyla değişiklik oldu. Burada bu tesisin yapılmasıyla Yeşilüzümlü’nün farklı değerleri, kültürel birikimi ve geçmişi ortaya konacaktır ve geleceğe taşınacaktır. 20 yıl buraya hizmet eden çok değerli Belediye başkanımız Durmuş Demirci’nin isminin geçmişten geleceğe taşıma imkanımız oluyor. Bu sosyal tesisin özelinde Yeşilüzümlü’ye, genelinde ise Fethiye’ye büyük katkı sağlayacağından eminim. 12 yıldır devam eden Kuzugöbeği Mantarı ve Dastar festivali ise, dastar dediğimiz dokuma sanatının sunulması ve onun geliştirilerek geleceğe aktarılmasıyla ilgili bir faaliyettir. Kuzugöbeği mevsimlik yöresel ve katma değeri yüksek bir ürün olarak kilo başına aldığımız rakamlara baktığımızda usulüne göre alınır ve toplanırsa yöreye ekonomik katkı sağlayabilecek bir değerimizdir. Onu tekrar hatırlıyor, hatırlatıyor, geçmişteki halini ve gelecekte alacağı yolu da özellikle dastarda gösteriyoruz. Bu festivalde emeği geçen, festivali başlatan, sürdüren ve geleceğe taşıyacak olan herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin ve 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. İlçe protokolünün sosyal tesislerde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, Yeşilüzümlü Meydanı’na geçildi.

Yeşilüzümlü’nün dar sokaklarında yüzlerce standın açılışı gerçekleşti. Kadınların dastarhane ve kendi el tezgahlarında üretimini yaptığı ‘dastar’ büyük ilgi gördü. Mahalle halkı tarafından ormanlık alanlarda toplanan Kuzugöbeği Mantarı da stantlarda yerini aldı. Mahalle sakinleri tarafından stantlarda el emeği göz nuru ürünler ilgi gördü.

Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Milletvekili Süleyman Girgin ve ilçe protokolü tüm stantları gezerek, güzel bir festival dilediler. Pazar günü gecesine kadar sürecek festival çok sayıda etkinlik, gösteri ve konsere ev sahipliği yapacak. Pazar gecesi Edip Akbayram, Yeşilüzümlü Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141