• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Son dakika... Marmaris'te orman yangını! Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu   

Son dakika... Marmaris'te orman yangını! Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu    
 Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. 

Orman Genel Müdürlüğü, halen devam eden yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangında şehit olan Görkem Hasdemir için başsağlığı mesajı paylaştı. Pakdemirli, ''Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim'' dedi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, plajlardan denize girenler yangını endişeyle izledi. Her noktadan görülebilen duman, ilçenin üzerinde tabaka oluşturdu. Yangınla ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor" dedi.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.

Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için çaba yoğun gösteriyor.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

rman Genel Müdürlüğü, halen devam eden yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. ''Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var'' diyen Orman Genel Müdürlüğü, kahreden haberi ''Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın'' diyerek paylaştı. 

MARMARİS'TE TERSANEDE YANGIN; 3 TEKNE YANDI
Bozburun Mahallesi'ndeki bir yatçılık firmasında, saat 07.00 sıralarında, tamir için bekleyen 35 metrelik teknede yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Tersane çalışanları ve çevredekiler durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tersanedeki 2 fiber tekneye de sıçradı. Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüdü. Tersane çalışanları, korkuya neden olan yangında, kepçeyle denizden su alıp, alevlere ilk müdahaleyi yaptı.
Bu sırada gelen itfaiye de su sıkıp alevlere müdahalede bulundu. Alevlerin yakındaki diğer tersanelere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba sarf etti. Alevler 3 saatte, diğer tersanelere sıçramadan söndürüldü. İlk yangın çıkan tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılmaz hale geldi. Tersanede de büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, tekneler ve tersanedeki zararın boyutunun toplam 2 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.


Marmaris orman İşletme Müdürlüğü ateş savaşçısı kardeşim gibi sevdiğim Görkem Gorkem Hasdemir  kardeşimi orman yangınında kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntü ile öğrendim. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Mekanın cennet olsun kardeşim. Başta ailesine ve Orman Genel Müdürlüğü ailesine başsağlığı diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141