• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

SOĞUK GECEDE SICAK DOSTLUK

Ö. Cahit SARIBEY

Bölge Turizminin Gelişmesi ve Sürdürülebilmesi için çalışmalarını özveriyle devam eden GETOB Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yönetimi ile Marmaris’te birçok farklı alanda başarılı çalışmalara imza atan ve adından sıkça söz ettiren Marmaris Ticaret Odası Yönetimi bir araya gelerek Soğuk gecede aralarındaki sıcak dostluğu pekiştirdiler.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal’ın ev sahipliğini üstlendiği geceye, Getob Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, ve Getob Yönetim Kurulu üyeleri, Marmaris Turizmine Yön veren Otellerin yöneticileri ile Marmaris Ticaret Odası yetkilileri katıldı.

GÜÇLER BİRLEŞİNCE HER SORUNA ÇÖZÜM BULUNUR. 

Toplantıda konuşma yapan Getob Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu; Marmaris’in Turizmden hak ettiği payı alabilmesinin yanı sıra Turizmi sürdürülebilir kılabilmek için Bölgemiz genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile STK’ların birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi lazım. Bu amaçla toplandık. Buluşmamıza ve görüş alışverişinde bulunmamıza vesile olan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal beye çok teşekkür ediyorum dedi.

GETOB Üyelerinin büyük bir bölümü aynı zamanda Marmaris Ticaret Odasının da üyesi olduğunun altını çizen Başkan Bülbüloğlu “Bölge Turizmcileri olarak Sıkıntılarımızı ve yapmamız gerekenleri gözden geçireceğiz. Güçler birleşince her soruna çözüm bulunur. Marmaris Ticaret Odasının samimi ve sıcak yaklaşımını her zaman hissettik. Bu durumun hem Turizmciler olarak bizlere hem de; bölgemiz ekonomisine olumlu yansımaları oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

MARMARİS İÇİN YAPACAĞIMIZ GÜZEL İŞLER VAR.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ise yaptığı konuşmada “Turizmin bölge ekonomisi için itici güç olduğunu bilinci içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizmin daha da gelişmesi ve Sürdürülebilir olması açısından elimizden gelen gayreti göstermeye ve bu yöndeki çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Kamuoyu çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Bölgemizin Doğal, Kültürel ve Tarihsel değerlerini koruyarak ekonomisini ve istihdamını geliştirmeye çalışıyoruz dedi.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Baysal sözlerine şöyle devam etti.

Gerek Ticaret Odası olarak ve gerekse şahsım olarak Marmaris ve çevresinde ören yerlerinin ve tarihsel değerlerin göz önüne çıkartılmasına gayret gösteriyoruz. Bununla birlikte özellikle kale civarının turizme kazandırılması için mücadele veriyor, bu amaçla yapılan çalışmalara her türlü katkıyı sağlıyoruz.

Dikkat edilirse Kalenin çehresi çok değişti. Dar sokaklı Eski Marmaris evleri yeniden hayat bulmaya başladı. Bu bölgede Yöremiz kültürünü ve yaşantısını yansıtan küçük ama nitelikli konaklama tesislerinin birer ikişer hizmete girmesi, geleneksel usullerle hazırlanan yemeklerin ve lezzetlerin ve sunulduğu restaurantların varlığını göstermeye başlaması hem bölge yaşayanının hem de yerli ve yabancı tüm misafirlerimizin beğenisini kazanıyor.  Bu tarihi dokunun geçmişteki gibi yaşayarak ve yaşatılarak korunması gerektiğini düşünüyoruz dedi.

Katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları gece Birlikten Kuvvet Doğar sözünü kanıtlar nitelikteydi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141