• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

SİNEMANIN UFKUNA YELKEN AÇIN

SİNEMANIN UFKUNA YELKEN AÇIN
“D-Marin Deniz Filmleri Festivali 5-9 Eylül tarihleri arasında D-Marin Turgutreis Cinemarine açık hava sinemasında film severleri bekliyor.

D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması’nda bu yıl da denizlerde yaşamı konu alan 5 film gösterilecek. Üçüncüsü düzenlenecek festival, Naviga dergisiyle birlikte hayata geçiriliyor. Ülkemizin açık hava sinemasına sahip tek marinası olan D-Marin Turgutreis’te denize, denizde yaşama ve insana dair tüm duyguların yer aldığı filmleri sinemaseverler ücretsiz izleyebilecekler.

 

D-Marin Turgutreis; macera, aksiyon, fantastik kurgu, korku, gerilim, dramdan oluşan ilgi çekici filmlerle bu yıl da deniz ve sinemaseverleri beyazperdenin büyülü dünyasıyla buluşturuyor.

“D-Marin Deniz Filmleri Festivali” denizden ilham alan filmleri deniz tutkunlarıyla buluşturmak için 5 – 9 Eylül tarihleri arasında saat 21.00’den itibaren tekne sahipleriyle birlikte bölge halkına da açık olarak gerçekleştirilecek.

 

Faaliyet gösterdiği sektör ve bulunduğu bölgedeki sosyal yaşama da değer katma amacıyla hareket eden D-Marin’in, festival için seçtiği açılış filmi Karayip Korsanları’nın ilk filmi olan "Siyah İncinin Laneti". 4 filmlik bir seriden oluşan ve vizyona girdiği 2003 yılında gişe rekorları kıran film, Karayipler'de bir metal işçisinin çırağı olan Will Turner ve kaptan Jack Sparrow'un Elizabeth'i kurtarma mücadelesini sürükleyici bir biçimde işliyor. Film çılgın korsan Jack Sparrow’u henüz seyretmemiş olanlar ya da yeniden seyretmek isteyenler için gösterimde.

 

Norveç yapımı gerilim filmi “Öncü” ise 1980’lerin başında Norveç'in bugünkü zenginliğinin kaynağı olan devasa petrol rezervlerinin bulunduğu Kuzey Denizi’nin dibine boruları yerleştirme görevi için gönüllü olan dalgıç Petter ve abisi Knut’un trajik hikayesini konu ediyor.

 

Son dönemlerde dünya ülkelerinin ortak gündemi olan mülteci sorununa ışık tutan İtalyan yapımı film “Memleket” ise insan hakları" konusunu çok çarpıcı bir biçimde ele alarak seyirciyi düşünmeye ve gördüklerini sorgulamaya davet ediyor.

 

Efsanevi sörfçü Jay Moriarty'nin gerçek yaşam öyküsünden esinlenilmiş “Dalgaların Peşinde” iki efsane sörfçünün dünyanın en büyük dalgalarından biri olan Mavericks’te sörf yapmak ve imkansızı başarmak üzerine kurulu arkadaşlıkları konu alan film izleyiciyle buluşuyor.

Korku-gerilim türündeki bir diğer film ise ABD yapımı “Derin Sular”. Film, kimsenin olmadığı bir sahilde sörf yapan Nancy’nin beyaz köpekbalığı tarafından yaralanarak denizin ortasında bir kayada mahsur kalmasını anlatıyor.

 

5 Eylül 2016, Pazartesi Siyah İncinin Laneti

6 Eylül 2016, Salı Öncü

7 Eylül 2016, Çarşamba Memleket

8 Eylül 2016, Perşembe Dalgaların Peşinde

9 Eylül 2016, Cuma Derin Sular

www.denizfilmlerifestivali.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141