Şimdilik 3 Aday Esnafların Huzurunda!
Marmaris, esnafın geleceğini belirleyecek kritik seçime hazırlanıyor. Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 2026 yılı 17. Olağan Genel Kurul Toplantısının tarihini resmen duyurdu. Buna göre seçimler 4 Ocak 2026 Pazar günü saat 11.00’de Siteler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No:9’daki Green Nature Diamond Hotelde gerçekleştirilecek. İlk toplantıda çoğunluk sağlanmaması halinde ikinci oturum 11 Ocak 2026 Pazar günü aynı yer ve saatte yapılacak.

Seçimlerde şu an için üç adayın yarışması bekleniyor:
Mevcut Başkan Mehmet Ayyıldız
İlk adaylığını açıklayan Mehmet Kara
Sarıana Mahallesi Muhtarı ve 25 yıllık esnaf Ünal Yıldız

Mehmet Kara İlk Adaylık Açıklamasını Yapan İsim Oldu
Genel kurul sürecinde ilk resmi adaylık açıklamasını geçtiğimiz aylarda Mehmet Kara yapmıştı. Kara’nın özellikle genç esnaf kesiminden destek aldığı ve oda yönetiminde yenilenme, hızlandırılmış hizmet anlayışı vadettiği belirtiliyor.

Mehmet Ayyıldız – Mevcut Başkan Yeniden Aday Oluyor
Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız’ın ise önümüzdeki günlerde yeniden adaylığını açıklaması bekleniyor. Ayyıldız’ın mevcut yönetim projelerini devam ettirme mesajı vereceği tahmin ediliyor.

Ünal Yıldız: “Esnafın İçinden Gelen Bir Kardeşiniz Olarak Göreve Talibim”
Adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Sarıana Mahallesi Muhtarı ve 25 yıllık Marmaris esnafı Ünal Yıldız oldu.
Yıldız açıklamasında şunları söyledi:
> “Ben Ünal Yıldız. Yaklaşık 25 yıldır Marmaris’te esnaflık yapıyor, aynı zamanda Sarıana Mahallesi Muhtarlığı görevimi sürdürüyorum. Esnafın içinden gelen, halkın içinde yaşayan bir kardeşiniz olarak esnafımızın alın terini, emeğini, sorunlarını ve beklentilerini çok iyi biliyorum.
Bu nedenle Ocak 2026’da süresi dolacak olan Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum.”
Hedeflerinin güçlü bir dönüşüm olduğunu vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
> “Amacım; şeffaf, güvenilir ve dayanışma temelli bir yönetim anlayışı ile esnafımızın gücünü büyütmek, birlikte üretmek ve hak ettiği değeri kazandırmaktır.”
---
Yeni Bir Aday Çıkabilir
Kulislerde konuşulanlara göre önümüzdeki günlerde sürpriz bir adayın daha yarışa katılabileceği iddia ediliyor. Böylece seçimin daha da renkli ve rekabetçi bir hale gelmesi bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.