Yerel seçimleri öncesinde Manavgat siyaseti ısınmaya başlıyor

Manavgat Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisinden 2 isim aday adayı olurken, Milliyetçi Haraket Partisinden de 2 isim aday adayı olmuştu.

30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesinde Manavgat siyaseti ısınmaya başlıyor. Manavgat Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisinden 2 isim aday adayı olurken, Milliyetçi Haraket Partisinden de  2 isim aday adayı olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Belediye Başkanı ile yola devam kararı alırken MHP’de Raşit Enhoş ismi Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Aday Adayı başvuru süresi 1 Kasım’da dolan Ak Parti’de ise 6 isim resmi başvuru yaparak aday adayı oldu. Ak parti’de kimin aday olarak gösterileceği merakla bekleniyor.

AK Parti’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci, teşkilat ve meclis üyeliği dışındakilere sona erdi.   30 Mart Yerel Seçimlerinde Ak Parti'den Manavgat Belediye Başkan Aday Adalığına baş vuru yapanların sayısı son gün itibariyle Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy ile Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun ile birlikte 6 ya yükseldi. Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatına Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için daha önce Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Abdullah Mutlu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali Rıza Öner, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut resmi başvurularını İlçe Başkanı Ercan Mektepiloğlu'na yapmışlardı.

Ak parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu yaptığı açıklamada;" I Kasım tarihi teşkilatlarımızın dışındakiler için son başvuru süresi idi. Ancak, teşkilatlarımızda görev yapan arkadaşlarımızın gerek belediye başkanlığı, gerek meclis üyeliği için başvuru süresi 1 Aralık’ta sona erecek. Teşkilatlarımızda görev alanların sadece aday olduğunu söylemeleri yeterli olacaktır” dedi.  Aday adaylığı başvusunu son güne bırakan Sarılar Belediye Başkanı M. Erkan Ersoy ile Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun’un Pazartesi günü Ak parti ilçe binasında basın açıklaması yapması bekleniyor.

(AHA) Manavgat / Hakan Tankaya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri