Yerel seçimlere doğru

CHP'den yeniden aday olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün:"İnsanların siyasi yönü ne olursa olsun ötekileştirmeden herkesin bir araya gelmesi, kol kola girmesi, beraber olması lazım

CHP'den yeniden aday olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "İnsanların siyasi yönü ne olursa olsun ötekileştirmeden herkesin bir araya gelmesi, kol kola girmesi, beraber olması lazım" dedi.

Gürün, seçim çalışmaları kapsamında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Menteşe ilçesinin köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası'nın artıları ve eksileri olduğunu belirten Gürün, Muğla için Büyükşehir Yasası'na değil, köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasına itiraz ettiklerini söyledi.

Yeni yasayla büyükşehir belediyesinin gelirlerinin arttığını, köylere hizmet gelmesi için kararların alınması, uygulanması gibi uzun süreçler yaşanmayacağını dile getiren Gürün, "Hizmetler daha seri daha çabuk götürülmüş olacak. 30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir belediyesinin hizmet alanları, su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf etme, ulaşım, her türlü yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, itfaiye, mezarlıklar, mezbaha hizmetleri de olacak. Yeni sistemle hizmetlerinizi görev alanı içerisinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi karşılayacak" dedi.

Muğla'nın aydın, çağdaş insanların yaşadığı bir kent olduğunu ifade eden Gürün, "Herkes seçimlerde sandığa gidip demokratik haklarını kullanacak. İnsanların siyasi yönü ne olursa olsun ötekileştirmeden, herkesin bir araya gelmesi, kol kola girmesi, beraber olması lazım. Hep bir arada olalım, bir araya gelelim hep birlikte büyükşehir olalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gürün ve beraberindekiler, il merkezinde Kötekli, Yeniköy, Ortaköy ve Düğerek'de esnaf ziyareti yaptı.

Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!