Yardıma muhtaç hayvanların bakımını üstlendi

Nazilli ilçesinde bir hayvansever, internetten ve hayvan barınağından bulduğu kedi ile köpeğin bakımını üstlendi

GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir hayvansever, internetten ve hayvan barınağından bulduğu kedi ile köpeğin bakımını üstlendi.

Hayvanları Koruma Derneği Nazilli Temsilcisi Şengül Güz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ön sağ ayağı bulunmayan 3 yaşındaki "Eva" isimli kediyi internetten, ön sol ayağı olmayan 3,5 yaşındaki "Hayat" isimli köpeği ise hayvan barınağından aldığını söyledi.

Engelli kedi ve köpeği, "Kader arkadaşı" olarak tanımlayan Güz, şunları kaydetti:

"Köpeğimiz Hayat'ı 6 aylıkken Nazilli Hayvan Barınağı'ndan alarak beslemeye başladım. Kedimiz Eva'nın kolu ise İstanbul'da araba çarpması sonucu kopmuş. İnternetten sahip aranıyordu ve biz talepte bulunduk, 2 yaşındayken buraya getirttik. Her ikisine de evimde bakıyorum. Engelli köpeğimiz başka kedileri görünce saldırırken, kendisi gibi engelli olan kedimizle çok iyi anlaşıyor. Normalde kedi ve köpekler anlaşamazken Hayat'ın kendisi gibi engelli olan Eva'ya saldırmadan onunla arkadaşlık edip oynaması, bizleri olduğu kadar görenleri de şaşırtıyor. Onları kader arkadaşı olarak görüyoruz."

- "Engelli hayvanlar zor durumda"

Dernek olarak barınma sorunu yaşayan engelli hayvanları tespit edip sahiplendirmeye çalıştıklarını dile getiren Güz, şöyle dedi:

"Engelli hayvanları barınaklar kabul etmiyor, kimse sahiplenmek istemiyor. Engelli hayvanlar çok zor durumda. Ben bakımını üstlendiğim engelli kedi ve köpeğin dışında kendi imkanlarımla 5-6 engelli hayvanı sahiplendirdim. Ayrıca dernek olarak sosyal paylaşım grubumuz aracılığıyla şu ana kadar çok sayıda engelli hayvanın sahiplendirilmesine aracı olduk ve olmaya da devam ediyoruz."

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti