Yaralı carettaya tedavi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde balıkçılar tarafından yaralı halde bulunan caretta caretta tedavi altına alındı.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde balıkçılar tarafından yaralı halde bulunan caretta caretta tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, Dalyan Gölü'nde avlanan balıkçılar, sazlıkların arasında yaralı bir caretta caretta buldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer, yaralı caretta carettayı Dalyan Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'ne götürdü.
Dalyan Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde görevli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Kaska, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı caretta carettanın tedavisine başlandığını ve tedavi tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakılacağını söyledi.
Caretta carettanın kendilerine getirildiğinde son derece bitkin halde olduğunu belirten Kaska, şöyle devam etti:
NORMAL HAYATA DÖNDÜ
''Kaplumbağa boynuna misina dolanmış ve ayağına olta saplanmış vaziyette bize getirildi. Yapmış olduğumuz antibiyotik tedavisi, günlük pansuman ve vitamin takviyesinin yanı sıra yengeç parçaları ve balıkla beslenmesini sağlayarak caretta carettanın normal yaşama dönmesini sağladık. Tedavi altına altına aldığımız caretta caretta dişi 35-40 yaşlarında, 60 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 40 kilogram ağırlığında.''

18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM