Valisi Ahmet Altıparmak,

Ekonomik Kalkınmada Kümelenmenin Hayati Bir Önem Taşıdığı Belirtilerek, Kümelenmenin, Bir Mal veya Hizmetin Diğer Zincirlerinde Yer Alan Bütün Oyuncuların Değerlendirilmesi Olduğu İfade Edildi.

DR. ERASLAN: SEKTÖRLER İÇİNDE KÜMELENME, EKONOMİK KALKINMA VE GELİŞMEDE GÜÇ OLUŞTURUR

Ekonomik Kalkınmada Kümelenmenin Hayati Bir Önem Taşıdığı Belirtilerek, Kümelenmenin, Bir Mal veya Hizmetin Diğer Zincirlerinde Yer Alan Bütün Oyuncuların Değerlendirilmesi Olduğu İfade Edildi.



Ekonomik kalkınmada kümelenmenin hayati bir önem taşıdığı belirtilerek, kümelenmenin, bir mal veya hizmetin diğer zincirlerinde yer alan bütün oyuncuların değerlendirilmesi olduğu ifade edildi.
Muğla'nın sahip olduğu potansiyel ile sektörlerdeki rekabet, "Bölgesel Kümelenme Temelli Stratejik Kalkınma Projesi" ile masaya yatırıldı. Valilik Özer Türk Salonu'nda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, ilin, turizm başta olmak üzere tarım, madencilik ve hizmet gibi sektörlerde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.


Altıparmak, bu potansiyelin büyüklüğünün tespitiyle o sektör şemsiyesindeki kişilerin birlikteliğinin, kümelenmenin ve rekabet gücünün belirlenmesinde bu tür çalışmaların hayati önem taşıdığını vurguladı. Muğla'nın gerektiği yerde olmadığına dikkat çeken Vali Altıparmak, "Diğer illerle mukayese edildiğinde beşeri sermaye artışında onuncu, markalaşmada otuzuncu ve erişilebilirlikte ondördüncü sırada bulunuyor." dedi. Altıparmak, bu tür bilimsel çalışmalarla sektörlerin rekabet gücü belirlendikten sonra valilik, belediye ve üniversite işbirliğiyle çalışma yapılacağını ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hakkı Eraslan ise Muğla'nın ülke ekonomisi içinde sahip olduğu potansiyele dikkat çekerek, sektörler içinde kümelenmenin ekonomik kalkınmada ve gelişmede güç oluşturacağını söyledi. Bölge kalkınmasının, diğer iş kolları arasındaki rekabetle artacağını belirten Eraslan, rekabet sözcüğünün de sınırlı talebi ekonomik olarak karşılama anlamına geleceğine dikkat çekti. Eraslan, rekabetin önemi hakkında firmalar düzeyinde olduğu gibi endüstriyel alanda ve uluslararası düzeydeki boyutları hakkında örneklerle bilgiler vererek şunları söyledi: "Sahip olunan mermeri ve doğal taşı ocaktan çıkarıldığı şekilde satmak. bize büyük zenginlik kazandırmıyor. İşledikten sonra ihraç etmek daha kârlı. Ekonomik kalkınmada kümelenme de hayati bir önem taşımaktadır. Kümelenme, bir mal veya hizmetin diğer zincirlerinde yer alan bütün oyuncuların değerlendirilmesidir."

Toplantıya Vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA
Milletvekili Özcan’dan İztuzu Tepkisi: “Hangi Mevzuata Dayanarak Muçev adlı Şirket İhaleye Çıkıyor?”
HIDIRELLEZ’E FARKLI KUTLAMA
18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi