“Uzatılan eli geri çevirmeyiz”

Belediye Başkanı Ali Acar, “Halkımız müsterih olsun, bunca incelemeden alnının akıyla geçen belediye yönetimi görevinin başındadır” dedi.




Kurumlarının, hesaplarının, yaptıkları ihalelerin, didik didik edilmedik hiç bir şeylerin kalmadığını belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Marmaris halkı müsterih olsun, bunca incelemeden alnının akıyla geçen belediye yönetimi görevinin başındadır” diye konuştu.



Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP'li meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, ilçe gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, geçtiğimiz hafta kendisini ağır şekilde eleştiren Ak Parti İlçe yönetimine yanıt verdi, Kemal Kaya'nın iddiaları ile durumu hakkında konuştu.




İlçede görev yapan basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Acar, konuşmasına, geçtiğimiz pazartesi günü başlayan yeni Adli Yıl dolayısıyla, yargı mensubuna kolaylıklar ve başarılar dileyerek başladı.

Görevde oldukları 5,5 yıllık süre içerisinde, eşitlik ve sosyal adalet içerisinde, Marmaris yaşayanının, kamuoyunun yararı doğrultusunda uygulamalar yapmaya çalıştıklarını, ilçe turizminin rakipleriyle olan rekabet gücünü artırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Ali Acar, bazı çevrelerin ise kişisel hesaplarla kendilerine engel olmak için ellerinden geleni yaptığını savundu. Başkan Acar şöyle konuştu: “Bizler, halkın yaşam seviyesini kalitesini daha iyi seviyelere getirmek amacıyla elimizden geleni yapmaya çalışırken, rakiplerimiz, etik olmayan, seviyesiz, hatta zaman zaman ahlak dışı yöntemlere başvurarak, bizlerin çalışmasını engellemeye yönelik davranışlar sergiledi. Bu durumun sorumlusu biz değiliz. Artık, demokrasiye inananlar, seçim sonucunu kabullenmeli, halkın iradesine saygı duymalı. Ancak gördük ki, bu kişiler, vazgeçmek bilmedikleri uğraşlarının içerisine devletin farklı kurumlarını monte ederek, çabalarını daha ciddi boyutlara taşıdı. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz, bugüne kadar siyasi ya da keyfi uygulamada bulunmadık. Yasalar çerçevesinde Marmaris'e hizmet ettik. Etmeye de devam edeceğiz.”


ELEŞTİRDİĞİ BASINA ZEYTİN DALI UZATTI

Ali Acar, son aylarda Marmaris'in ulusal basında sürekli ve örneği olmayan şekilde 'kötü' yer aldığını belirterek, söz konusu haberlerden bazılarının başlıklarını da okuyan Acar, şunları söyledi:

“Marmaris'in ulusal basında bu şekilde adını duyurmasının sorumlusu acaba biz miyiz diye düşünüyorum. Çamur atma ve yıpratma amaçlı haberlerden mutlu olmadığımızı belirtmek istiyorum. Kamuoyunun büyük kısmının da mutlu olmadığını herkes biliyor. Bu memlekette asayiş olayı yok mu? Cinayet, hırsızlık, dolandırıcılık, hanutçuluk, çifte standart gibi imajımızı ayaklar altına alan konular hiç mi dikkatinizi çekmiyor. Sağlık, eğitim, turizm konularında ilgili kurum ve kuruluşlar görevlerini tam olarak yapıyorlar mı? Siz değerli basın mensuplarının bunlar dikkatini çekmiyor mu?”
Acar, toplantı sonrası muhabirimiz Ender Türkkan'ın medya ile ilişkilerini içeren “Son zamanlarda size ulaşmakta ve belediyeden bilgi almakta zorlanıyoruz. Açıklamalarınızı bir yerel televizyon kanalından izleyebiliyoruz” sorusunu şöyle yanıtladı: “Hakkımızda sürekli, yanlı ve asılsız haberler çıkınca, bir güvensizlik ortamı doğdu. Bazı gazetecilerle aramıza mesafe koyduk. Kendinizi bizim yerimize koyun ve lütfen öküz altında buzağı aramayın. Ama ortada bir iletişim sorunu varsa üzerimize düşeni yaparız. Çözülemeyecek bir sorun değil. Biz çözümden yanayız. Mesafe koyduk ama, kimseyle kavgamız yok” Başkan Acar, yerel medya ile ilişkilerini geliştirmek amacıyla da önümüzdeki günlerde basın mensuplarıyla bir kahvaltı yada çay sohbetinde bir araya gelmek istediğini söyledi.


'KAPALI MUSLUK CEPHESİ'
Acar konuşmasının bundan sonraki bölümünde AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete'nin kendisi ve belediye yönetimine yönelttiği eleştirileri yanıtladı. Bilgi sahibi olmadığı konularda 'ahkam' kestiğini bu nedenle sık sık çuvalladığını öne sürdüğü Mete'yi yanıtlarken şunları söyledi.
“Sayın Kadem Mete, benim ve ekibimin, Marmaris'i kaosa sürüklediğimi iddia etmiş. Bizi önümüze geleni dövüyor, tehdit ediyor gibi göstermişler. Soruyorum, biz kimin tavuğuna 'kışt' demişiz. Bunlar, haksız, usulsüz, yasalara aykırı uygulamalarda bulunan bazı insanların, musluklarının kapanması nedeniyle karşımızda cephe oluşturmuş durumda”

'BU BİR TEHDİTTİR'
Acar, Mete'nin 50 kadar belediye çalışanının görev yerinin değiştirildiği yönündeki eleştirilerine yanıt verirken , “Nasıl bizim, başka kurumun işlerine karışmak gibi bir hakkımız yoksa onların da bu konuda müdahil olmaya hakkı yok. Marmaris Belediyesi'nde cezalandırılacak bir birim yoktur. Kimseye kasıtlı, eziyet etmek için bir uygulama yapılmamıştır” dedi. Bakın biz, çalışanlarımızla konuştuk. Başkan Acar, Mete'nin “Şiddet, şiddeti doğurur” sözlerini ise “Bu bir tehdittir” diyerek çok kısa yanıtladı.

'CUKKA DÖNEMİ GERİDE KALDI'
Kadem Mete'nin Kemal Kaya'nın eski görevi olan Hesap İşleri Müdürlüğü'ne verilmemesi konusunda konuşurken sarf ettiği 'böyle cukkalı bir yere getirmek istemezler' sözlerine de ser tepki gösterdi, “Kamunun parası emanettir. Bizden önceki belediye yönetimi görevdeyken, Kemal Kaya Hesap İşleri Müdürüyken Cukkaların nasıl dağıtıldığını, belediye kasasının nasıl cukka haline getirildiği çok iyi bilinmektedir” dedi.

'MECLİSE HAKARETTİR'
Marmaris Belediye Meclisi'nde ciddi konuların görüşülmediği iddialarının meclise hakaret olduğunu kaydeden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın burada çok sayıda çalışan var, vazifeleri gereği belediyede bulunan denetçiler var, polisler var. Bunca insanın olduğu bir yerde bir belediye çalışanın darp, tehdit edildiği iddia ediliyor ama kimse bir bağrış yada hiçbir ses duymuyor. AKP'li meclis üyeleri de bu konuda önerge veriyor. Senaryolar, ayak oyunlarıyla birilerine zarar vermeye çalışma çabaları sonuç vermeyecek. Verdiği önergeler reddedildi diye bizi, belediye meclisinde ciddi konular görüşmemekle itham edenler meclise hakaret ediyorlar. Belediye meclisinin görev ve yetkileri, yasalarla belirlenmiştir. Bunun dışına çıkmak mümkün değildir. Gerisi, halk tarafından göreve getirilmiş meclisin iradesine kalmıştır.”

“BAKALIM DESTEK OLACAKLAR MI?”
Ali Acar, Marmaris için ürettikleri projeleri Belediye Meclisi'nin gündemine getirmeye hazırlandıklarını belirterek, “Meclis'te Marmaris'i konuşacağız, gündem dışı da olsa konuşacağız. Şimdiye dek, bazı çevreler ve siyasilerce köstek olunan Marmaris Belediyesi'nin ilçenin geleceği adına hazırladığı projeler için AKP'li üyelerimizden destek isteyeceğiz. Bakalım destek olacaklar mı? Mesela, mimar olduğunu bildiğimiz sayın Latif Hıdır'dan, destek, proje için çalışmasını isteyeceğiz”

“KAYA HAKKINDAKİ DAVALAR SÜRÜYOR”
Ali Acar gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce son olarak geçtiğimiz hafta ilçe gündemini bir hayli meşgul eden Kemal Kaya hakkında şöyle
konuştu: “Kemal Kaya, halen sürmekte olan hakkındaki davalardan birinde alınan ara kararda verilen yürütmeyi durdurma çıkmıştır. Yoksa, hakkında halen 15 idari, 14 de adli dava sürmektedir. Kemal Kaya, oğlu yada eşinin adına çıkarttığı Gerçek adlı gazetede yıllarca, bana ve ekibime hakaret etmiştir. Hakkında bu kadar dava varken, şaibeli bir kişinin Hesap İşleri koltuğuna oturtmak doğru değildir.”

“MÜSTERİH OLUN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
29 Mart seçimlerinde 8 bin 300 oy alarak ikinci kez göreve getirilen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, konuşmasının satır aralarında ilçe halkına da mesaj vermeyi ihmal etmedi.
Şikayet mekanizmasının kişisel hesaplar ve çıkarlar doğrultusunda kullanılmamasının altını defalarca çizen Başkan Acar, “Bakın belki de Türkiye'de başka bir örneği olmayacak şekilde, belediyemizin incelenmedik, didiklenmedik yeri, hesabı, ihaleleri kalmadı. Dolayısıyla, Marmaris halkı müsterih olsun, bunca incelemeden alnının akıyla geçen belediye yönetimi görevinin başındadır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, halkımız için çalışıyor, kişilere, kişisel çıkarlara dayalı siyaset yapmıyoruz. Adaletli, kişi ayrımı yapmadan, uygulamalarımıza devam edeceğiz.” Acar, ilçede, aylardır süren, kamuoyunda hemen herkesin “gerginlik” diye nitelediği durumun son bulmasına vesile olabilecek bir cümle de sarf etti: “Kimseyle kavgamız yok, bize uzatılan eli geri çevirmeyiz” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısı, Acar'ın gazetecilerin sorularını yanıtlamasıyla son buldu. (Haber: Ender TÜRKKAN)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yerel Haberler Haberleri