Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı projesi

Didim Belediye Başkanı Kamacı. proje kapsamında ilçede ağırlanan ve gönüllü olarak belediye tarafından yaptırılan parkta çalışan yabancı öğrencileri ziyaret etti

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı" projesi kapsamında Didim'de bulunan ve belediyenin park yapımında gönüllü olarak çalışan farklı ülkelerden öğrencilerin çalışmalarını izledi.

Kamancı, Belediyenin Gençlik Servisleri Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında Didim'de bulunan 10 ülkeden 20 öğrenciyi, çalıştıkları parkta ziyaret etti. Gençlerin çalışmalarını izleyen Kamancı, daha sonra sohbet etti.

Kamacı, gazetecilere açıklamasında, proje kapsamında ilçeye 18 yıldır yabancı öğrencilerin geldiğini, Didim'i ve Türkiye'yi yakından tanıma imkanı bulduklarını belirtti. Öğrencilerin belediye tarafından yapılan parklarda gönüllü olarak çalıştıklarını ve bu yıl 18'nci parkın yapıldığını kaydeden Kamancı, "Parkın adını, emeği geçen öğrenci kardeşlerimizle belirleyeceğiz. Ardından encümen kararıyla parka adını vererek, tabelasını asacağız" dedi.

İspanyol öğrenci Esti Nauzuela, Türkiye'ye ve Didim'e ilk kez geldiğini, bu tür bir çalışma içerisinde olmaktan memnun olduğunu söyledi.

"Uluslararası Gönüllü Gençlik Çalışma Kampı" projesi kapsamında Almanya, İtalya, Sırbistan, Hırvatistan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Japonya ve İspanya'dan gelen yaşları 18 ile 22 arasındaki öğrenciler, Didim Belediyesi tarafından ilçede ağırlanıyor. Tarihi yerleri ve çevredeki doğal güzellikleri görme imkanı bulan öğrenciler, bir yandan denize girerek tatillerini yaparken, diğer yandan da yapımı süren parkta belediye işçileriyle birlikte gönüllü olarak çalışarak katkı sağlıyor.

Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor