Turgut Mahallesi’ndeki Piramit Mezar’da Çalışmalar Sürüyor

Temel Irmak

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde yer alan tarihi Piramit Mezar’da başlatılan koruma ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Marmaris Ticaret Odası tarafından yürütülen çalışmalar, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izniyle Marmaris Müzesi denetiminde gerçekleştiriliyor. Proje, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Gürbüzer danışmanlığında sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında ziyaretçilerin alana daha rahat ve güvenli ulaşabilmesi için yürüyüş güzergâhına basamaklar inşa ediliyor. Proje tamamlandığında, mezar çevresine koruma şeridi çekilerek uyarı ve bilgilendirme tabelaları yerleştirilecek.

Ayrıca anıt eser, kamera ve foto-kapan sistemleriyle 24 saat izlenecek, yapılacak ışıklandırma çalışmalarıyla gece saatlerinde de görünür hale getirilecek.

Yetkililer, çalışmalarda görev alan Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer ve ekibine teşekkür ederek kolaylıklar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri