UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda yarın İrlanda'nın Derry City takımıyla rövanş maçına çıkacak Trabzonspor, Avrupa Kupaları'ndaki galibiyet hasretine son vermeye çalışacak.
En son 14 Eylül 2011'de UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Inter'i 1-0 mağlup eden bordo-mavili takım, Avrupa arenasında son 9 maçtır galibiyet hasreti çekiyor. Karadeniz ekibi bu maçlarda 3 mağlubiyet, 6 beraberlik aldı.
Bordo-mavililer, Derry City'i yenmesi halinde 675 gün sonra Avrupa'da galip gelmiş olacak.
Trabzonspor Avrupa Kupaları'nda 98'inci maçına çıkıyor
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Derry City takımıyla sahasında yapacağı maçla, Avrupa kupalarındaki 98'inci karşılaşmasına çıkacak.
Bordo-mavililer bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 97 maçın 33'ünü kazanıp, 26'sında berabere kalırken, 38 maçta yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri 122 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 139 gol gördü.
Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan eski adıyla UEFA Kupası'nda 49 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.
Trabzonspor, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarın yapacağı maçla 50. karşılaşmasına çıkacak.
UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne kadar oynadığı 49 maçın 16'sında sahadan galibiyetle ayrıldı. 14 maçta berabere kalan bordo-mavililer, 19 maçta da rakiplerine mağlup oldu. Bu maçlarda rakip filelere 66 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde 75 gol gördü.