TKKD'den 3 projeye onay

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü, Kütahya'dan 3 projeye onay verdiklerini duyurdu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü, Kütahya'dan 3 projeye onay verdiklerini duyurdu.

İl Koordinatörü İhsan Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Şubat'ta kurumun ilk çağrısına çıktığını ve yaklaşık 11 milyon liralık bir başvuru yapıldığını ifade etti.

Kaymak, 9'uncu çağrı sonuçlarının kısım kısım açıklanmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kütahya’dan birinci grupta 3 başvurunun projeleri onaylandı ve bu projeler sözleşme imzalamaya hak kazandı. Diğer verilen projelerde ilerleyen zamanda açıklanacak olup onlar ile de sözleşmeler imzalanacaktır. Sözleşme imzalamaya hak kazanan 3 projede büyükbaş süt üretimine yönelik olup toplam yatırım tutarları 4 milyon 396 bin 958 liradır. Projesi geçenler ile sözleşme imzalanmasından sonra yatırımlarına başlayacak ve tamamladıkları yatırımlar için de yüzde 65 hibe ödemesi alacaklar. Kütahya da kabul edilen bu ilk projeler, diğer yatırımcılara örnek olup onların da bu alanlarda yatırım yapmaları için teşvik edici nitelikte olmasını temenni ederim."

Muhabir: Hadi Şengül
Yayınlayan: Mürsel Çetin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri