Su seviyesi 4 günde yüzde 7 arttı

Marmaris ve beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Marmaris Atatürk Barajı'ndaki doluluk oranının 2 yıllık su rezervine ulaştığı bildirildi.

Marmaris Belediyeler Birliğinden (MARİÇ-BELBİR) yapılan yazılı açıklamada, barajda 25 Ocak Pazar günü yüzde 78 olan su seviyesinin 4 gün içerisinde yüzde 7 artarak yüzde 85 seviyesine ulaştığı belirtildi.
23 milyon metreküp olan baraj doluluğunun 2 milyon metreküp artarak yaklaşık 25 milyon metreküpe ulaştığının ifade edildiği açıklamada, ''Kış aylarında ortalama 27 bin metreküp olan su harcaması yoğun yaz sezonunda iki katına çıkıyor. Şu anda yüzde 85 doluluk oranına sahip Marmaris Atatürk Barajı'nda yaz-kış su harcama ortalamasına göre 2 yıllık su ihtiyaç rezervi depolamış bulunuyor'' bilgisine yer verildi.
Marmaris'in su konusunda Türkiye'nin en şanslı bölgesi olduğuna işaret eden Birlik yetkilileri, bu olumlu tabloya rağmen, vatandaşları suyu dikkatli harcamaları konusunda çağrıda bulundu.
2005 yılında tamamlanan Marmaris Atatürk Barajı'nda biriken suyun, arıtıldıktan sonra içilebilir hale getirilerek yaklaşık 30 bin aboneye dağıtıldığı kaydedildi.
Bu arada, önce havalandırılan, karıştırma yöntemiyle demirden arındırılan, daha sonra filtre edilerek yabancı maddelerden arıtılıp berraklaştırılan su, en son aşamada klor ile dezenfekte edildikten sonra evlere ve iş yerlerine ulaşıyor. İlçede kışın günlük 24 bin metreküpe kadar düşen su tüketiminin, yaz aylarında günlük 50 bin metreküpe çıktığı öğrenildi

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ