Sivil toplum örgütleri, İsrail saldırılarını kınadı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, dünya da ülke genelinde olduğu gibi Marmaris'te de bazı sivil toplum örgütleri tarafından kınandı.

Atatürk Meydanı'nda toplanan ve çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup, ''yaşasın halkların kardeşliği, katil ABD Orta Doğu'dan defol'' diye slogan attı.
Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Hasan Akbaş, ''ABD destekli İsrail saldırıları karşısında Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin suskunluğu ile Arap rejimlerinin tepkisizliği, bu tür ihlallerin devamına yeni olanaklar sunacaktır'' dedi.
Protestocular arasında yer alan Gazze doğumlu Psikolojik Danışman Bahar Konuk İsrail saldırılarına tepki göstererek Filistin'de katliam yapıldığını öne sürdü.
Konuk, ''Çocukken Gazze'de başka bir İsrail saldırısına şahit olmuştum. Uçaklardan savaşın başlayacağına dair yazılı kağıtlar atmışlardı. Uyarılar üzerine sığınaklara koşmuştuk. Rahmetli annem, hemen bir Türk Bayrağı dikerek kapıya asmıştı. Erkekler savaşa giderken, kadınlar ve çocuklar sığınaklara gitmişti. Ancak be defa çok farklı bir şey yapılıyor, bu resmen bir katliam. Amaçları Filistin neslini yok etmek. Çocukları öldürmelerinin başka bir amacı olamaz. Hiçbir neden çocukları öldürmeyi haklı çıkartamaz'' diye konuştu.
Eşi Filistinli olan ve oğlu hala Filistin'de yaşayan Gülse Abugoş ise şunları söyledi:
''Eşim 1948 yılında Filistin'den Ürdün'e sürgün edilmiş. Ürdün vatandaşlığına geçmişler ve kendi topraklarına gidemedi. Eşim memleketinden uzakta vefat ettiği için onun ülkesine yapılan bu saldırılarda çok daha fazla üzülüyorum. Oğlum tekrar Filistin'de yaşamaya başladı. Sadece kendi oğlum için değil bütün Filistinliler için kaygılıyım.''
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ