Simav'dan kısa kısa

Yeni atanan öğretmenlere uyum eğitimi verildi

Simav Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçeye yeni atanan 23 öğretmen için uyum eğitimi verdi.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu'nda 3 gün sürecek uyum programı, uzaktan eğitim yaklaşımı çerçevesinde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, öğretmenlere yönelik konuşmasında kurumun işleyişi ve ilçe hakkında bilgiler verdi.

Program sonunda katılımcı öğretmenlere sertifika verilecek.

- Tarihi Nasuh Ağa Camisi'nin onarımı devam ediyor

Simav ilçesinde, iki yıl önce meydana gelen depremde hasar gören 224 yıllık tarihi Nasuh Ağa Camisi'nin onarımı devam ediyor.

Vakıflar Kütahya Bölge Müdürlüğü, tarafından ihalesi yapılan caminin ihalesini alan firma iç sıvalarını tamamen sökerek duvarları çelik ağlarla kapladı.

Daha sonra tarihi dokusuna uygun sıvası gerçekleştirilen caminin, temellerine de beton pabuç dökülerek sağlamlaştırıldı.

Kaba işlerinin tamamlanmasından sonra ahşap işlerinin de bitirilmesi planlanan cami, Kurban Bayramı'nda açılması düşünülüyor.

- İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünün Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Simav Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Her yıl yeni eğitim öğretim yılının başında gerçekleştirilen toplantı, Akşam Sanat Okulu'nda yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi başkanlığındaki toplantıya, ilçe merkezinde bulunan ilk ve orta ve yüksek öğretim kurumları, Halk Eğitimi Merkezi, Simav Belediye Başkanlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi, Simav Muhtarlar Derneği, Simav Ticaret ve Sanayi Odası ve okul aile birlikleri ile sendika temsilcileri katıldı.

Şirikçi, toplantıda yaptığı konuşmada, tüm eğitim kurumlarının 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemine hazır olduğunu hatırlatarak, okullardaki mevcut imkanların son noktasına kadar kullanılmasını istedi.

Toplantıda, ilçedeki bütün eğitim kurumları arasındaki koordinasyon ilişkilerine de değinildi.

Muhabir: Hadi Şengül
Yayınlayan: Deniz Açık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri