Siber saldırının ardından Kuzey Kore çıktı

Güney Kore'ye Mart ayında düzenlenen siber saldırının arkasında Kuzey Kore hükümetinin olduğu bildirildi.

Ülkenin internet güvenliği kuruluşunda çalışan Çun Kil-soo, Kuzey Kore'nin geçmişte düzenlediği siber saldırılar ile Mart ayında ülkelerine gerçekleştirilen saldırının benzerlik gösterdiğini vurguladı.

Saldırıyı orduya bağlı istihbarat kuruluşunun düzenlediğini belirten Çun, Kuzey Kore'nin 6 bilgisayar ile Güney Kore'nin internet sunucularına saldırdığını söyledi.

Yetkililer, saldırının yaklaşık 8 ay boyunca planlandığını düşündüklerini belirtti.

Mart ayındaki siber saldırı, bazı yayın kuruluşları ve bankaların sunucuları ile yaklaşık 32 bin bilgisayarın kapanmasına yol açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri