Sarkozynin günlüğünde skandal

Gizli Servis ajanının günlüğüne göre bir Chirac yüzünü gerdirmiş. Sarkozy ise bakın ne yapmış?

Fransa'da eski iç istihbarat servisi başkanı Yves Bertrand'ın, bu yıl başında polis tarafından evine yapılan baskında el konulan ve önceki gün basına sızan günlüğü, siyaset dünyasını sarsmaya devam ediyor. Günlüklere göre Sarkozy bir bakanın eşiyle yatmış, Chirac da yüzünü gerdirmiş...

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 2004 yılında İçişleri Bakanı iken işine son verdiği Bertrand'ın günlüğünde siyasi parti liderlerinin özel hayatına ilişkin bilgilerin yer alması, kamuoyunda ciddi yankı uyandırıyor.

Haftalık Le Point dergisi tarafından ele geçirilen günlükte, eski iç istihbarat şefinin Sarkozy dışında eski başbakanlardan Lionel Jospin ve eski bakanlardan Charles Pasqua gibi siyasetçilerin de özel hayatıyla ilgili notlar yer alıyor.

SARKOZY BAKAN EŞİYLE YATMIŞ, CHİRAC YÜZÜNÜ GERDİRMİŞ

İç istihbarat servisi şefliğini 12 yıl boyunca yapan Bertrand'ın notlarına göre Sarkozy, halen bakanlık görevinde bulunan bir siyasetçinin eşiyle dört yıl önce birlikte oldu. 2003 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın yüz gerdirme operasyonu için Kanada'a gittiği belirtilen notlarda, Sarkozy'nin o dönemki eşi Cecilia'ya kocasının kendisini aldattığı haberlerinin gizli servis elemanları tarafından ulaştırıldığı öne sürülüyor.

HEPSİ ÖZEL NOTLAR

Le Point dergisinin sorularını yanıtlayan Bertrand, "günlüğünün resmi bir niteliği olmadığını, sadece kendi bilgisi için kullandığı notlardan oluştuğunu" söyledi.

Bertrand, "basında iddia edildiği gibi Sarkozy'yi etkisizleştirmek ve gücünü azaltmak gibi bir çalışma içine kesinlikle girmediğini" söyledi.

Bertrand, "gizli servis başkanı olarak, olayların daha başında bütün olup bitenden haberdar olmasının son derece doğal olduğunu" savunarak, "Kimsenin özel hayatına girmedim, girdiysem de bu kişileri korumak için bunu yaptım" dedi.

Sarkozy, 2004 yılında İçişleri Bakanlığı görevine gelince, aynı partiden siyasi rakibi Dominique de Villepin'in yakını olduğu için Betrand'ın görevine son vermişti. Sarkozy, gizli iç istihbarat birimini de geçen aylardan kaldırarak, bu servisin diğer istihbarat servisiyle birleştirilmesini kararlaştırmıştı.

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..