SAHİLDE BAHAR TELAŞI

Cemrenin havaya düşmesi ile ısınan hava, Marmaris Belediyesi’ni de hareketlendirdi. Atatürk Caddesi üzerindeki sahil düzenleme çalışmalarına hız verilirken, sahilde de bahar temizliğine başlandı.

Kış boyunca fırtına ile denizden karaya vuran yosunlar ve çöpler Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanmaya başladı. Mavi Bayrağı ile yaz aylarında binlerce yerli ve yabancıyı ağırlayan sahil, 2012 yazını bambaşka bir görünümle karşılayacak.

Mart-Nisan ayında ilk turist kafilelerinin geldiği Marmaris’te hazırlıklar dört koladan devam ediyor. Karadere, Kordon Caddesi ve sahilde çalışmalara hız verildi. Özellikle sahil bandının yenilenmesinde nerdeyse son aşamaya yaklaşıldı. Sahili boydan boya kazıp cerrah titizliği ile çalışma yapan Marmaris Belediyesi, görüntü kirliliği yaratan elektrik kablolarını yer altına alırken, su ve kanalizasyon hatlarını da yeniledi. Alt yapının tamamlanmasının ardından yola karo döşendi. Yolda oval cepler oluşturularak banklar için yer hazırlandı. Dekoratif aydınlatmalar da sahildeki yerini aldı. Çiçeklikleri yenileyip topraklarını değiştiren ekipler, bunca görsel hizmetin yanında en büyük özeni de engelliler için gösterdi. Marmaris’te belediyenin son yıllarda yaptığı yol ve kaldırım çalışmalarının tamamında engelliler ve bebek araçları için tüm engeller kaldırıldı. Böylece engellilerin de yürüyüşlerinde hiçbir sorunun yaşanmaması için tüm gerekli tüm önlemler alınmış oldu. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmanın ardından Marmaris’in cazibe merkezlerine, biri daha eklenmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri