Sağlık ocağı öğrenci yurdu olsun mu?

DSP'liler, Armutalan Belediyesi'nin inşa ettirdiği sağlık ocağı binasının tamamlandıktan sonra öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla başvuruda bulundu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Armutalan Belde Başkanı Kasım Çağlı, Armutalan Belediyesi'nin inşa ettirdiği sağlık ocağı binasının tamamlandıktan sonra öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla Belediye Meclisine dilekçe ile başvurduklarını açıkladı. Armutalan Belediyesi yetkilileri ise konunun önerge şeklinde sunulması halinde mecliste değerlendirilebileceğini belirtti.

DSP Armutalan Örgütü Önceki gün elektronik posta yoluyla yerel medya kuruluşlarına bir açıklama gönderdi. Partinin Belde Başkanı Kasım Çağlı'nın imzasını taşıyan açıklamada, Armutalan Belediyesi'nin inşa ettirdiği sağlık ocağı binasının tamamlandıktan sonra öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla Belediye Meclisine dilekçe ile başvurulduğu belirtildi.


Son yıllarda Armutalan ve Marmaris'teki tarikat ve cemaat örgütlenmelerinin arttığının savunulduğu yazıda, “Cumhuriyet'in Kalesiyiz” iddiasıyla iktidar olanların bu söylemin gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz. Bu talebimiz karşısında olumlu bir sonuç alacağımız umudunu taşıyoruz” denildi.

Yeni seçilen Belediye Meclis Üyelerinin öneriye kayıtsız kalmayacaklarına duyulan inancının dile getirildiği yazıda şu sözlere yer verildi: “ İlçemizde iki Anadolu Lisesi, bir Sağlık Meslek Yüksek Okulu var. Ayrıca lise ve diğer okullar için çevre ilçe ve köylerden Marmaris'e çocuklarımız geliyor. Büyük bir barınma sorunu yaşanıyor. Sosyal Belediyecilik Gereği Armutalan Belediyesinin bu Soruna Müdahil olmasını bekliyoruz.”

DSP Armutalan Belde Örgütünün Haziran Ayı Meclis toplantısında gündeme alınmasını istediği dilekçesi şöyle:

“Bilindiği üzere bir süre önce vefat eden bir bilim insanı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri gönüllüsü Sayın Türkan Saylan'ın özellikle kız çocuklarının okuması için verdiği mücadele eğitimli bir toplum olma yolunda önemli bir dönüm noktasıdır.
Bu mücadele sadece Sivil Toplum Örgütlerince değil Yerel Yönetimlerce de verilmesi gereken bir mücadeledir. 5393 sayılı kanun da yerel yönetimlere bu konuda önemli yetkiler tanımıştır.İlçemizde bulunan iki Anadolu Lisesi ve Bir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri başta kız öğrenciler olmak üzere barınma sorunu yaşamakta ve Anadolu Liselerini Çevre il ve ilçelerden kazanan öğrenciler barınma sorunu yüzünden bu okullara daha başlangıçta kayıt yaptırmaktan kaçınma veya bir takım denetlenemeyen tarikat ve cemaat yurtlarında barınmak veya sağlıksız ortamlarda bulunmak durumunda kalmaktadırlar. Bu gerçeklikten hareketle Belediyenizin Armutalan Mezarlık Bitişiğinde Hayırsever vatandaşlarımıza inşa ettirdiği Sağlık Ocağı Binasının;
Henüz Faaliyete geçmemiş ve Protokollerin imzalanmamış olması,
Belediyemizin böyle bir yatırımı yapmaması durumunda dahi Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Ocakları Genel Müdürlüğünün Armutalan'ı sağlık ocaksız bırakmayacağı düşüncesi,
Bu yatırımı finanse eden hayırsever vatandaşlarımızın da bu düşünceye yürekten olur verecekleri,
Sağlık Ocağı ihtiyacından daha fazla önem arz etmesi,

Gerekçeleriyle, gerekli imar revizyon değişikliklerinin de yapılarak, bu yapının Armutalan Belediyesi Nurgül Gonca Tetik Öğrenci Yurdu olarak kullanılmasını, bu konuda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde işbirliği yapılması düşüncemizin Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı Gündemine alınmasını, görüşülmesini ve onaylanmasını talep ediyor, bu düşünceye vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. “

Armutalan Belediyesi yetkilileri ise konunun önerge şeklinde sunulması halinde mecliste değerlendirilebileceğini belirtti.

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..