Rus yatçılar Marmaris’te yarıştı

Marmaris'in 13-17 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı, sadece Rusların katıldığı “Russian Race” (Rusya yarışı) adlı yelkenli yat yarışlarının 4. sü tamamlandı.

Merkezi Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan “Russian Yacht Center” ile Marmaris'te faaliyet gösteren “Phoenix” isimli yat firmalarının organize ettiği ve 5 gün süren yarışlar boyunca 126 Rus, 28 yatta birincilik mücadelesi verdi. Marmaris Körfezi'nden çıkan yatçılar, sırasıyla Kumlubük, Çiftlik, Bozukkale ve Dirsek koylarında yelken açtı. Birinciliğini “Aida” isimli teknedeki Ruslar kazandığı yarışın ödül töreni dün (Cuma) akşam yatların demirlediği Netsel Marina'da yapıldı. Törende “Russian Race”e katılan tüm yatçılara şilt, ilk üç dereceye girenlere ise madalya ve kupaları verildi. Bu arada tören, bir Rus çiftin nikahına da ev sahipliği yaptı. Kısa süren nikah sırasında hayli renkli anlar yaşandı.
“Russian Yacht Center”ın ortaklarından Mikail Savelyev, Rus yatçıların Türkiye'ye olan ilgilerinin arttığını belirterek, “İlkini Mayıs 2007'de, gerçekleştirdiğimiz ve 1,5 yıl içerisine 4.'sünü sığdırdığımız yarışa katılan herkes, hem yarışmaktan hem de böylesine güzel doğal güzellikleri görmekten çok memnun kaldı. Bundan sonraki yarışlara daha çok olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Netsel Marina Genel Müdürü Çağlar Altuntaş'ta Rus yelkencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

SCOOTER SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ GİRİŞİM
Başkan Aras; “Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu Kuruyoruz”
Aras, “İçme Suyu Sorunlarının Giderilmesi İçin Projelerimiz Hazır"
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı Fethiye Belediyesi'ne devredilmelidir"
OYUNCUSUZ AFİŞ ÇIKTI
MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ MUĞLA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
100 Yıllık Hasret Büyükşehir İle Sona Eriyor
ÜNLÜ: KARAR SÜRECİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Muğla’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA