Rus turist sayısı azaldı

Rusya'dan bu yıl mart ve mayıs ayları arasında yurt dışına tatile gidenlerin sayısında geçen yıla oranla yüzde 25 oranında düşüş olduğu bildirildi. Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı da aynı oranda azaldı.

Rusya'dan bu yıl mart ve mayıs ayları arasında yurt dışına tatile gidenlerin sayısında geçen yıla oranla yüzde 25 oranında düşüş olduğu bildirildi. Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı da aynı oranda azaldı.

Rusya Turizm Birliği Operatörleri tarafından yapılan açıklamada, Rus turistlerin sayısının düşeceği yönündeki tahminlerin gerçekleştiği belirtilerek, bu yıl mart-nisan-mayıs aylarında tatilini yurt dışında geçiren Rusların sayısında yüzde 25 oranında azalma olduğu kaydedildi.

Moskova'da dün yapılan turizm konferansına katılan Rusya'nın en büyük tur şirketi olan Tez Tour'un Genel Müdürü Vladimir Kaganer, yaptığı açıklamada, küresel kriz yüzünden turist sayısındaki düşüşün yüzde 20'yi geçmeyeceği tahmininde bulunduklarını, ancak yüzde 25 oranında olan düşüşün her ülke için farklılık gösterdiğini söyledi.

Kaganer, Türkiye ve Mısır'ı tercih eden Rus turistlerin sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında düşüş olduğunu da ifade etti.
Rusya Turizm Servisi (Rosturizm) verilerine göre geçen yıl Türkiye'ye 2,212 milyon, Mısır'a da 1,255 milyon Rus turist gitti.

Rus Vremya Novostey gazetesi de konuyla ilgili haberinde, Rus turistlerin sayısının bu yıl önceki yıllara göre düşük kalacağını belirterek, Rus turistlerin bu yıl özellikle Türkiye'deki 2-3 yıldızlı otellere olan talebinin arttığını yazdı.

Haberde, Rus turistlerin bu yıl tatillerini 5 yıldızlı otellerde geçirmeyi pek tercih etmediği ifade edilerek, "Rusya'nın tatil bölgelerindeki otel fiyatlarının yüksekliği ve hizmet kalitesinin düşük olması nedeniyle ülke içinde tatillerini geçirenler de bu yıl Belarus'u tercih ediyor" görüşüne yer verildi.

HIDIRELLEZ’E COŞKULU KUTLAMA
Milletvekili Özcan’dan İztuzu Tepkisi: “Hangi Mevzuata Dayanarak Muçev adlı Şirket İhaleye Çıkıyor?”
HIDIRELLEZ’E FARKLI KUTLAMA
18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik