Röntgen için ortak sağlık güvenlik birimlerine gidilmeli

(Fotoğraflı)

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, işe girişte sağlık raporu için akciğer röntgeni çektireceklerin verem savaş dispanserine değil, ortak sağlık güvenlik birimlerine gitmeleri gerektiğini söyledi.

Tay, AA muhabirine yaptığı açıklamada akciğer röntgeni çektireceklerin verem savaş dispanserine yönlendirilmesinin gereksiz kalabalığa yol açtığını vurguladı.

Söz konusu röntgen çekimlerinin ortak sağlık güvenlik birimleri tarafından yapılması gerektiğini dile getiren Tay, şöyle konuştu:

"Ortak sağlık güvenlik birimleri, rapor vermesi için bütün muayene ve tetkikleri yaparak kişiye rapor vermesi lazım. Kişi bu sağlık birimlerine gittiği zaman kişiden parasını alıyor, sonrasında alt yüklenici gibi 'Verem savaş dispanserinden filmini çektir' diyor. Birimler, aslında bunu kendisini yapması lazım. Filmi vatandaşa çektirerek, parasını kendisi almaya çalışıyor. Birimler, sürekli oraya işe girecek kişileri yönlendiriyor. Halbuki bu raporu veren kurum, parasını da alan kurumun kendisi. Bunun karşılığında filmini de kendisi çekmesi lazım. Ya kendi röntgeni olur çeker ya da anlaşmalı olduğu özel sağlık kuruluşuna git der, çünkü parasını alıyor zaten bunun. Bu kurumlar dispansere vatandaş yığıyorlar."

Tay, Manisa'da 144 verem hastası olduğuna işaret etti.

Bir geçiş süreci yaşandığını ve vatandaşların mağdur olmaması için yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Tay, şunları kaydetti:

"İş mevzuata göre iş yerinin ya kendi hekimi olacak ya da ortak sağlık güvenlik biriminden hizmet alacak. İş yerleri kendi bünyesinde röntgen birimi oluşturması gerek, bunu yapmıyorlar. Bunun yerine gezici tarama araçlarından hizmet alıyorlar, bu araçlarda röntgen, işitme testi, solunum testi, EKG de olabiliyor. Küçük bir laboratuar olabiliyor. Normalde vatandaşlara bu hizmeti vermememiz gerekiyor ancak geçiş süreci içinde olduğumuzdan dolayı vatandaşlarımızı da geri çevirmek istemiyoruz."

Muhabir: Sedat Şimşek
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ