"Dolandırıcılık" operasyonunda 17 gözaltı

Gaziantep merkezli 6 ildeki dolandırıcılık operasyonunda kendilerini gümrük görevlisi olarak tanıtıp sınır kapısı ve limandan "ucuz ürün getirme" vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde, kendilerini gümrük görevlisi olarak tanıtıp sınır kapısı ve limandan "ucuz ürün getirme" vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yaklaşık 4 ay süren teknik ve istihbari çalışma sonucunda Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Batman ve Zonguldak'daki eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, 10 kişiyi 1 milyon 105 bin 200 TL dolandırdığı ve bu paralarla lüks araba ve ev aldıkları öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri