PROFESYONEL İLGİM KOLEJİNDEN ÇOK ÖZEL KUTLAMA

Profesyonel İlgim Koleji ilkokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı özel program beğeni ile izlendi.

Profesyonel İlgim Koleji ilkokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı özel program beğeni ile izlendi.

Okul bahçesinde ilkokul öğrencilerinin hazırladığı özel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını okul öğrencilerinin yanı sıra velilerde ilgi ve beğeniyle izledi. Veliler programı sunan çocuklarının bol bol fotoğraf ve videolarını çekti.

Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni toplarken miniklerin performansları da göz doldurdu. Gösterilerin yanı sıra şiirler okundu. Kutlamalar çerçevesinde yarışmalarda derece yapan öğrencilere madalyaları verildi. 

Profesyonel İlgim Koleji ilkokul öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Profesyonel İlgim Koleji İkokulu Müdür Vekili Nuriye Yılmaz yaptı. Yılmaz, bugün bir kez daha millet için çok önemli ve büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıdıklarını söyledi.

Yılmaz, 97 yıl önce 23 Nisan 1920 ‘de Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün bugün olduğunu dile getirdi. 

Dünyanın en güçlü devletleri karşısında, bütün olumsuzluklara ve zorluklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, hiçbir zaman ümidini kaybetmediğini vurgulayan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum ve Sivas’a giderek halkla toplantılar yapmış, alınan kararlar sonunda Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Halkla elele verip askeri zaferler kazanmış, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmıştır. Daha sonra ise sırası ile siyasi, sosyal, ekonomik zaferlere ve büyük başarılara imza atmıştır."

Yılmaz, yaşanan bu önemli tarihi günlerin unutulmaması, bayram olarak kutlanması için Mustafa Kemal Atatürk'ün, yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan gününü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan ettiğini kaydetti. 

Bu önemli günün 1979 yılından bu yana TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği olarak kutlandığını hatırlatan Yılmaz, "Günümüzde dünyadaki yaklaşık elli ülkenin çocuklarının katılımı ile gerçekleşen 23 Nisan Ulusalararası Çocuk Şenlikleri, dünya çocukları için çok önemli ve anlamlı bir gün haline gelmiştir. Şenliklere katılan tüm çocukların dünya barışına katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yoktur." dedi.

Çocuklara seslenen Yılmaz, "Gün sizin gününüzdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden en büyük beklentisi, ülkemizi dünyanın güçlü ülkelerinden biri konumuna getirmek için çalışmanız, ilim ve irfan sahibi olmanız, yeni dünya düzeninde bilgilerinizi ülke kalkınmasına katkı sağlamak ve ülkemizi koruyup kollamak için kullanmanızdır." diye konuştu. 

İlkokul öğrencileri gösterilerini sundu, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okulun bahçesinde düzenlenen törenin ardından öğrenciler ders yapmaya devam etti. 

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor