ÖZDEN:’’MUĞLA VE ULA GRUP KÖYLERİNİN İÇME SUYU İSALE HATTI PROJE YAPIM İHALESİ YAPILDI.’’

Muğla, Yatağan, Ula ve Ula grup köylerini de ( Yeşilçam, Esentepe, Şirinköy, Akçapınar, Kızılyaka, Çıtlık, Ataköy) kapsayan ve 2060 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak olan İçme Suyu isale hattı proje yapımı ihalesi 30.Oca

Muğla, Yatağan, Ula ve Ula grup köylerini de ( Yeşilçam, Esentepe, Şirinköy, Akçapınar, Kızılyaka, Çıtlık, Ataköy) kapsayan ve 2060 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak olan İçme Suyu isale hattı proje yapımı ihalesi 30.Ocak.2014 tarihinde yapılmıştır. Proje yapım ihalesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili, Asya Parlamentoları Asamblesi Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN:’’ Planlama aşaması tamamlanan, Muğla, Yatağan, Ula ve Ula grup köylerinin içme suyu sıkıntısına 2060 yılına kadar çözüm olacak olan Sandras-Çövenni ve Gürsu kaynaklarının içme suyu isale hattı proje yapım ihalesi yapılmıştır. İhaleye 12 firma katılmıştır. Gerekli incelemeleri tamamlandıktan sonra ve itiraz olmazsa ihaleyi alan firma da açıklanacaktır. Sandras-Çövenni ve Gürsu Kaynaklarından yıllık su kapasitesi 19.09 milyon metreküptür. Bu projeden 212.000 kişi faydalanacaktır.’’ Dedi.

İçme suyu isale hattı projesi kapsamında yapılacak işin mahiyeti hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN:’’ Muğla için 56.720 m.(Çelik boru), 12.307 m. Tünel olmak üzere 69.027 m. su isale hattı ve 52.500 metreküp/ gün kapasiteli arıtma tesisi, Ula ilçesi grup köyleri (Yeşilçam, Esentepe, Şirinköy, Akçapınar, Kızılyaka, Çıtlık, Ataköy) için 26.600 m. ana isale hattı ve 23.400 m. depo bağlantı ağları olmak üzere toplam 50.000 m. su isale hattı döşemesi yapılacaktır.’’ dedi.

Muğla’nın yıllardır su sıkıntısının olduğuna dikkat çeken Milletvekili ÖZDEN:’’ Geçmişte Muğla’nın su sıkıntısı olmadığını söyleyen yerel yönetimler son 2 yıldır su sıkıntısından bahsetmeye başladılar. Muğla’ya sağlıklı suyu içirmenin gayreti içindeyiz. Muğla’mıza hizmet konusunda hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin en iyisini yapmak için çalışıyoruz.’’ Dedi.

 

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEN

Muğla Milletvekili

Asya Parlamentoları Asamblesi

Türk Grubu Başkanı

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Avukat İçin de Adalet!
BAŞKAN ÜNLÜ SANAYİ SİTESİ’NDE İNCELEME BULUNDU
MKSF’24 11 MAYIS’TA BAŞLIYOR