OVP hedefleri yakalanacak

AK Parti MKYK Üyesi Gedikli, 3 yıllık çok net bir program hazırlandığını belirterek, "OVP'deki hedeflerin yakalanacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, birçok ülkenin 1 yıllık programını bile hazırlayamadığı, hatta bütçesini bile yapmaktan aciz olduğu bir ortamda Türkiye'nin 3 yıllık çok net bir program hazırladığını bildirdi. Gedikli, "Bu durum da dünyanın en gelişmiş ülkelerini bile kıskandırıyor" dedi.

Gedikli, son dönemde dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri ve önceki gün açıklanan Orta Vadeli Programın (OVP), Türkiye ekonomisine olacak etkilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'nin yakalamış olduğu siyasi istikrarı, tüm ülkelerin gıpta ile izlediğini vurgulayan Gedikli, bunun, ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğini söyledi.

Önümüzdeki 3 yılı kapsayan OVP'nin açıklanmasının da bunun en net göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Gedikli, şunları kaydetti:

"Bu, son derece önemli. Gördüğüm kadarıyla piyasalar tarafından da çok olumlu karşılandı. Çünkü bu tarz açıklamalar, Türkiye'de artık rutin olarak görülüyor ama birçok ülkenin 1 yıllık programını bile hazırlayamadığı, hatta bütçesini bile yapmaktan aciz olduğu bir ortamda Türkiye olarak biz 3 yıllık çok net bir program hazırladık. Bu durum da dünyanın en gelişmiş ülkelerini bile kıskandırıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri