AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris'te Mayıs ayından itibaren başlanan ücretli otopark uygulamasının durdurulması ve daha sonra da iptal edilmesi için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.
Parti binasında belediye meclis üyeleri Mustafa Karacan ve Latif Hıdır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kadem Mete, şehir içi otopark ihalesinin durdurulması ve iptali istemiyle Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu söyledi.
Başvuruyu kendi adına yaptığını belirten Kadem Mete, şöyle dedi:
''Dilekçemde vatandaşların evlerinin ve işyerlerinin önünün ücretli otopark olarak yapılmasının doğru olmadığını belirttim. Bu uygulamaya geçilirken belediye hiçbir odadan görüş almadığı gibi İlçe Trafik Komisyonu'ndan karar dahi almamıştır.
Böyle bir kararın alınmadığına dair Marmaris Kaymakamlığı'nın yazısı mevcuttur. Belediye encümeninin böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Bu açık bir şekilde yetki gasbıdır.''
Ücretli otopark uygulaması nedeniyle araç parklarının ara sokaklarda yoğunlaştığını anlatan Mete, bu durumun hayati risk oluşturduğunu savundu. Mete, ambulans ve itfaiye araçlarının ara sokaklara bu park yoğunluğundan dolayı giremediğini anlattı.
Marmaris Belediye Meclis Üyesi Latif Hıdır ise otopark sorununun ''parkmetre'' uygulamasıyla çözülebileceğini savundu ve belediye meclisinde sundukları bu önerinin dikkate alınmadığını kaydetti.
Hıdır, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu günkü gerçekleşen otopark uygulamasının, 2004 yılı öncesi Rahmetli Başkan Karadinç dönemi uygulamasından ne farkı var? Sayın Acar seçilmeden önce bu biçimde otopark uygulamasının yanlış olduğunu göreve gelirlerse ilk yapacakları icraatın bu uygulamayı kaldırmak olduğunu söylememiş miydi? Şimdi ne oldu da bu uygulamaya geri dönüldü? Bir fark var mı? Yine otopark görevlileri çıktı piyasaya, başladılar para toplamaya.''
Tam da Turizmin iyi gittiği işlerinin hareketlendiği şu günlerde, esnaf ve Marmaris halkının otopark uygulaması ile canından bezdirildiğini öne süren Hıdır, ''Bir de üstüne üstlük hem gündüz, hem de gece. Dünyanın hiçbir yerinde geceleri ücretlendirmenin devam ettiği bir uygulama göremezsiniz. Merkezi yerler gece olunca tenhalaşmıştır. İnsanlar evlerine çekilmiştir. Ama Marmaris'te gece bile ücretlendirmeye devam eden, bu kadar kendi vatandaşından para toplama hırsı ile hareket eden bir yönetim var'' ifadelerini kullandı.
Marmaris'te ücretli otopark uygulamasına Mayıs ayından itibaren başlandı. Kordon Caddesi'nde 10 TL, Atatürk ve diğer caddelerde ise 5 TL olarak uygulanıyor.
Otopark ihalesi mahkemelik
AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris'te Mayıs ayından itibaren başlanan ücretli otopark uygulamasının durdurulması ve daha sonra da iptal edilmesi için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.
İlk yorum yazan siz olun