Ortakent Köyünde düzenlenen Kortej ve tanıtım gösterileri, neşesi ve renkli görüntüleriyle halkın büyük ilgisini çekti.

Muğla'nın Bodrum İlçesinde düzenlenen Ortakent-Yahşi Halk Dansları Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.

Bu yıl 5'cisi yapılan festival Ortakent Köyünde düzenlenen Kortej ve tanıtım gösterileri, neşesi ve renkli görüntüleriyle halkın büyük ilgisini çekti.

Bodrum-Turgutreis karayolunun Ortakent'in içinden geçen bölümü, Bölge Trafik Ekipleri ve Ortakent-Yahşi Belediyesi Zabıta Amirliğinin yardımlarıyla kısa bir süre trafiğe kapatıldı. Festivale katılan tüm ekiplerin rengarenk kostümleriyle, bayraklarıyla, müzikleriyle Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşleri, kaldırımlarda yerli, yabancı turistler ve yöre halkı hayranlıkla izledi. Araçlarıyla Kortejin geçişini bekleyen sürücüler de korna çalarak bu şenliğe eşlik etti.

Ankara Cansu Gençlik Derneği “Seymen” grubunun ilk sırada başladığı gösteriler, Bursa Rumeli Derneği, Ermenistan, Polonya ve Bulgaristan ekiplerinin performanslarıyla devam etti. Bulgaristan ekibi gösterilerinin sonunda izleyicilerin arasına karışarak herkesi halay çekmeye davet etti.

Daha sonra meydanı dolduran tüm izleyiciler ve katılan ekipler uzun bir halay oluşturarak müziğin, dansın evrensel diliyle anlaşarak eğlendiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri