Denizli'de, bir amatör balıkçının oltasına Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda 14 kilogramlık yayın balığı takıltı.
15 yıldan bu yana amatör balıkçılık yapan Ramazan Kan, Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü'nde suya attığı oltasının bir süre sonra hareket etmeye başladığını görünce, oltasını sudan çıkartmak istedi ancak başarılı olmadı.
Oltasına ağaç dalının takıldığını zannederek çevredeki diğer amatör balıkçılardan yardım isteyen Kan, üç kişinin yardımı ile güçlükle oltasını çekmeye başladı. Oltanın uçunda büyük bir balığın olduğunu gören balıkçılar, yanlarındaki kafes ve ağlarla balığı kıyıya çekti. Balıkçılar, Ramazan Kan'ın oltasına takılan balığın yayın balığı olduğunu tespit etti.
Uzun yıllar amatör olarak balık tutmaya gittiğini hiç bu kadar büyük balık yakalamadığını anlatan Kan, Gökpınar Baraj Gölü'nde amatör balıkçıların daha önce de 8 ile11 kilogramlık sarı sazan ve İsrail sazanı balıklarından yakaladılarını fakat 14 kilogramlık yayın balığını ilk kez yakaladığını bildirdi.
Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı