Öğretmenler Günü'nü hasta yatağında kutladı

Muğla'da 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan müzik öğretmeni Sağlam, Öğretmenler Günü'nü, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Tözün ve Evde Sağlık Hizmeti uygulaması çalışanlarıyla kutladı - Sağlam: "Öğrencilerimden ayrı kalmak kolay değil

ZEYNEP ÖZBAY - Muğla'da 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan 47 yaşındaki müzik ve folklör öğretmeni Hakan Sağlam, Öğretmenler Günü'nü Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tözün ve Evde Sağlık Hizmeti uygulaması personeliyle kutladı.

Sağlam'ı, annesi Aysel Sağlam ile yaşadığı Egekent'teki evinde ziyaret eden İzmir Halk Sağlığı Müdürü Tözün ve sağlık çalışanları, mesleğini 10 yıldır sürdüremeyen öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Tözün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öğretmenler Günü'nün Türk toplumunda önemli rolü bulunduğunu, özellikle ilkokul öğretmenlerinin bireylere büyük emeği geçtiğini anlattı.

Öğretmeler Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nca sürdürülen "evde sağlık hizmeti" uygulamasından yararlanan Sağlam'ı ziyaret ettiklerini ifade eden Tözün, "Halk sağlığına hizmet ediyoruz. İnsana hizmet eden öğretmenimizi ziyaret etmeyi uygun gördük" dedi.

Evde sağlık hizmetleri uygulamasının toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Tözün, şöyle konuştu:

"Evde sağlık hizmeti, bizleri vatandaşlarımızla birebir yaklaştıran bir hizmet. Hastalarımızı hastanelerimize taşıyarak, gerekli ilgi ve alakayı görmelerini sağlıyoruz. Tedavilerin yapılması sağlanıyor. Evde sürdürülebilecek hizmetler ise aile hekimlerimizin ev ziyaretleriyle sağlanıyor. İzmir'de tüm ilçeler dahil evde sağlık hizmetinden yararlanan 5 bin hastamız var. Evde sağlık hizmeti almak isteyen hastalarımız, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne başvuruyor. Koordinasyon merkezinde başvurular değerlendirildikten sonra evde sağlık hizmeti Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün koordinasyonunda sağlanıyor. Bu önemli hizmetin imkanlarının artmasını diliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere araç bağışında bulunabilir. Çok hayırlı bir hizmet veriyoruz."

- Unutulmamak güzel"

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için 2003 yılında gittiği Muğla'da geçirdiği trafik kazası sonrası yatağa bağımlı hale geldiğini, yaşamında çok şeyi yitirmesine karşın ruh sağlığını korumayı başardığını anlattı.

Sağlık sorunlarında evde sağlık hizmetinden yararlandığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"3 yıldır evde sağlık hizmetinden faydalanıyorum. Sağlık ihtiyacımda yetişiyorlar, evden alıp hastaneye götürüyor, gerekli tetkiklerin ardından eve getirip yatağıma kadar yatırıyorlar. Çok memnun olduğum güzel bir hizmet. Rahatsızlığım nedeniyle yarım bıraktığım mesleğimi ne kadar özlediğimi her 24 Kasım'da yeniden hissediyorum. Tözün başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağolsunlar beni yalnız bırakmadılar, çok mutlu oldum. Öğrencilerimden ayrı kalmak kolay değil. Çocukları seviyorsunuz sevdiğiniz için öğretmen olmuşsunuz. Basit bir şey değil ayrı kalmak. Öğrencilerimden ayrı kalmak kolay değil ama unutulmadığını bilmek gerçekten güzel."

Sağlam, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde sürdürülen kök hücre çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini, en büyük arzusunun omurilik felçlilere yönelik kök hücre çalışmalarından yararlanabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Zeynep Özbay
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI