Nimara Mağarası incelendi

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, geçtiğimiz hafta Ankara’da ziyaret etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, geçtiğimiz hafta Ankara’da ziyaret ettiği Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ve Kazılar Daire Başkanı Umut Görgülü’yü Marmaris’te ağırladı.

 

Heyet, Marmaris Ticaret Odası ve Marmaris Belediyesi’nin desteği ile bu yıl düzenli kazı çalışması için başvurusu yapılan Amos Antik Kenti’ni, Yüzey Araştırması için başvuruda bulunulan Phoenix Antik Kenti’ni ve tahribat haberleriyle ulusal basında da yer bulan ve koruma altına alınmasını talep ettiğimiz Nimara Mağarası’nı yerinde inceledi.

 

Ayrıca, Marmaris Bal Evi’ni de ziyaret eden heyet, Marmaris’te yürütülen arıcılık faaliyetleri ve geçmiş dönemlere ait tarihe ışık tutan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Muğla İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey ve MSKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer’in de eşlik ettiği incelemeler sırasında Başkan Ayhan, daha önce Marmaris Ticaret Odasının destekleriyle yürütülen araştırma ve yenileme çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti