Mursinin serbest bırakılması uzlaşıya katkı sağlar

Dışişleri Bakanlığı, Mursi dahil olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarının ülkede diyalog ve uzlaşı sürecinin oluşturulmasına ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye, Mısır’daki gelişmelere ilişkin ilkeli yaklaşımı çerçevesinde, bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarının ülkede diyalog ve uzlaşı sürecinin oluşturulmasına ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağı inancında olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin her zaman meşruiyet ilkesinin yanında yer aldığı, herhangi bir ayrım gözetmeksizin halk iradesini yansıtan meşruiyete dayalı yönetimleri desteklediği belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye, bu çerçevede, kapsayıcı ve üzerinde tüm kesimlerin uzlaştığı bir siyasi sürecin işletilebilmesini teminen demokratik ilkeler ve anayasal meşruiyet temelinde adımlar atılmasının, yalnızca dost ve kardeş Mısır’ın iç barış ve huzuru için değil, bölgemizde kalıcı istikrarın sağlanması için zaruri olduğu görüşündedir" ifadesine yer verildi.

MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti