Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Münih Fabric Start Fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek Turkish Fashion Break sektörel ticaret heyeti organizasyonunda, Türk firmalarının, koleksiyonlarını sergileyerek Alman alıcılar ile görüşmelerde bulunacağını bildirdi.
Kızılgüneşler, yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği organizasyonunda 2-5 Eylül 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşecek olan Münih Fabric Start Fuarı ile eş zamanlı olarak Turkish Fashion Break (TFB) sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenleneceğini belirtti.
Münih Fabric Start Fuar İdaresi ile Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin özel bir projesi kapsamında hayata geçirilen organizasyonda sadece Türkiye'den gelecek hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarının katılımına olanak tanınacağına işaret eden Kızılgüneşler, şunları kaydetti:
"Turkish Fashion Break sektörel ticaret heyeti organizasyonu çerçevesinde, Türk hazır giyim imalat ve ihracat firmaları koleksiyonlarını sergileyerek Alman alıcılar ile görüşmelerde bulunacak. Sektörel ticaret heyeti sayesinde, bay, bayan, çocuk örme-dokuma ürün gruplarında faaliyet gösteren Türk firmalar, kendilerini ve ürünlerini Alman pazarına tanıtma imkanı bulacak ve fuara gelen ziyaretçilerin oluşturacağı sinerjiden yararlanabilecekler. Turkish Fashion Break sektörel ticaret heyeti organizasyonu ile iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmesini bekliyor, organizasyonun ihracatımızı arttırmamıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz."
Kızılgüneşler, 2012 yılının ilk altı aylık döneminde 1 milyar 759 milyon dolar olan Türkiye'nin Almanya'ya hazır giyim ihracatının, bu yılın ilk altı aylık döneminde 1 milyar 845 milyon dolara ulaştığına dikkati çekti.
Turkish Fashion Break sektörel ticaret heyetine son başvuru tarihinin 24 Temmuz 2013 olduğu bildirildi.
Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayınlayan: Serdar Yılmaz