Moody's Türkiye'nin notunu 3 ay içinde artırır

Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Ash, Moody's'in 2-3 ay içinde Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaracağı tahmininde bulundu.

Türkiye ekonomisini uzun yıllardır yakından takip eden Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu artırmasının ardından, Moody's'in önümüzdeki 2-3 ay içerisinde Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaracağı tahmininde bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ash, "S&P'nin beklenmedik not artışı dengeleri gerçekten değiştirdi. Moody's'in bu adımın ardından Türkiye'nin kredi notunu 2-3 ay içerisinde 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkarmasını bekliyorum. Bu adım ne kadar kısa zamanda atılırsa, o kadar iyi olacaktır" dedi.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin de kredi derecelendirme kuruluşları tarafından dikkatle izlendiğini belirten Ash, şöyle konuştu:

"İsrail'le ilişkilerin yeniden başlamasının eğer iki ülke arasında enerji projelerinin hayata geçmesine katkısı olacaksa, bunun derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendirilmesi doğal. Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için enerji güvenliği son derece kritik bir konu. Bu yüzden İsrail'le Türkiye'nin yakın ilişkiler kurması, enerji projelerini içerirse, bu reyting kuruluşlarını da not artışı yolunda tetikleyebilir." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri