Marmaris Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, ilçedeki MOBESE sisteminin izleme odasının Şubat sonunda tamamlanacağını söyledi.
Emniyet Müdürü Çebi, proje yöneticisi ve NRJ firmasının yetkilisi Cüneyt Bordanacı ile makamında düzenlediği basın toplantısında, Şu anda ilçe genelindeki 117 kamera kaydettiği görüntüleri olduğu yerde depoluyor. İzleme odası olmadığından, gerektiğinde direklerdeki depolardan görüntü izleyebiliyoruz dedi.
Çebi, Daha önceden 117 kameranın direkleriyle birlikte takılarak faaliyete geçirildiğini, izleme odası ve optik kablo çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlanacağını ve sistemin tamamen bitirileceğini belirterek şöyle konuştu: ''Kameraların direkler üzerinde kontrol edilmeleri zordu. Bu sistemin merkeze bağlanarak, görüntü izleme merkezinde canlı olarak görüntülerin ekiplerimizce izlenmesinin daha yararlı olacağını Sayın Halit Narin'e ilettik. Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası, izleme merkezinin de masrafları üstlendi.''
Çebi, sistemin son aşaması olan görüntü izleme merkezinin 300 bin Dolar, yerin yaklaşık 50 santimetre altına 20 kilometre fiber optik kablo döşenmesinin ise 600 bin TL'ye mal olacağını bildirdi.
Sitemin tam olarak faaliyet girmesiyle ilçedeki asayiş ve hanutçuluk sorununun büyük oranda azalacağına dikkati çeken Marmaris İlçe Emniyet Müdürü, başta Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası olmak üzere bütün emeği geçenlere Marmaris halkı adına teşekkür ettiğini dile getirdi.
MOBESA izleme merkezi Şubat'ta hizmete girecek
Marmaris Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, ilçedeki MOBESE sisteminin izleme odasının Şubat sonunda tamamlanacağını söyledi.
İlk yorum yazan siz olun