Mısralarda kalan sevgiler

Modern zamanlarda daha çok bir alışveriş gününe dönüşen "14 Şubat Sevgililer Günü", eskiden sevgilerini her an dile getiren insanlar için yılın her günüydü.

Bütün büyük edebiyatların en önemli konusu "aşk"tır. Bütün büyük şairlerin en güzel şiirleri "aşk"üzerinedir.

Klasik şiirimizde sevgili, kavuşma ümidinden daha çok bir kere olsun görme ve iltifatına mazhar olma hayalleri üzerine sayısız gazeller yazılan soyut bir kişilikti.

Tasavvuf hayatının öne çıkan isimleri arasında bugün de önemli bir yere sahip olan Yunus Emre ve onun ardından gelen yüzlerce tasavvuf şairi ise bütün kitaplarına Allah'a duydukları aşkı anlatarak başlangıç yaparlar.

Yunus Emre, "Ben yürürüm yane yane/Aşk boyadı beni kan'e/ne akılem ne divane/Gel gör beni aşk neyledi" mısralarıyla, Allah aşkının kendisini düşürdüğü hali anlatmaya çalışır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri