Ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, farklı kurumların açıkladığı rakamlar arasındaki büyük uçuruma dikkat çekti.
TÜİK’in enflasyonu %4,84, İTO’nun %4,56 ve ENAG’ın %6,32 olarak açıklamasının kamuoyunda güven sorunu yarattığını vurgulayan Ergun, “Aynı ülkede aynı ay için bu kadar farklı oranlar açıklanıyorsa ortada ciddi bir ölçüm ve güven krizi vardır” dedi.
Yoksulluk sınırının 100 bin lirayı aştığını, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının ise 31 bin liraya dayandığını belirten Ergun, asgari ücretin bu rakamların çok gerisinde kaldığını ifade etti.
“Enflasyon düştü denirken vatandaşın cüzdanı her ay biraz daha boşalıyorsa sorun rakamlarda değil, ekonomiyi yöneten anlayıştadır” diyen Ergun, güvenilir ve şeffaf bir ekonomik yönetim çağrısında bulundu.
İstersen daha sert, daha kısa ya da manşet tarzı bir başlık da hazırlayabilirim.
Metin Ergun: “Enflasyon Rakamları Güven Vermiyor, Sofrada Yoksulluk Derinleşiyor”
İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun,
İlk yorum yazan siz olun