Merkez Bankasının faiz artırımı kararı

TÜGİK Genel Başkanı Güral: ''Zorunlu faiz artırımı, TL'yi güçlendirecek, bu da piyasalara dolayısıyla Türkiye ekonomisine olumlu yansıyacak

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, ekonominin güçlenmesi için öncelikle Türk Lirası'nın (TL) güçlü olması gerektiğini belirterek, "Zorunlu faiz artırımı, TL'yi güçlendirecek, bu da piyasalara, dolayısıyla Türkiye ekonomisine olumlu yansıyacak" değerlendimesinde bulundu.

Güral, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının faiz artırım kararının, iş dünyasında büyük yankı bulduğunu belirtti.

Güçlü Türk Lirası için faiz artışının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Güral, söz konusu artışın yansımalarının olumlu olacağını kaydetti.

İş dünyasının faiz artırımını olumlu karşıladığını belirten Güral, Merkez Bankasının bu kararının TL'nin değerini de koruduğunu ifade etti.

Türk ekonomisinin, küresel krize rağmen büyümeyi sürdürdüğünü, yatırım, üretim ve istihdam artışında istikrarlı çizgisine devam ettiğini belirten Güral, şunları kaydetti:

"İstikrarın sürmesi için Türk Lirası'nın da güçlü olması gerekmektedir. Ancak son haftalarda kurlarda yaşanan ani değişiklikler TL'ye olumsuz yansıyordu. Bu anlamda müdahale kaçınılmazdı. Bu sürecin, başta ekonomimiz olmak üzere ülke dinamiklerine vereceği zararı en aza indirmemiz lazım. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bu anlamda Merkez Bankasının adımı zamanında ve yerindedir. Zorunlu faiz artırımı TL'yi güçlendirecek, bu da piyasalara, dolayısıyla Türk ekonomisine olumlu yansıyacak. Faiz artışının kısa vadede bazı olumsuz etkileri mutlaka olacaktır. Ancak uzun vadede çok daha büyük risklerin önüne geçeceği ortadadır."

Muhabir: Huseyin Karatepe
Yayınlayan: Mürsel Çetin

MARMARİS’TE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti