MARTAB Başkanı seçildi

Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğinin (MARTAB) başkanlık seçimi yapıldı. Birlik Başkanlığı'na Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar seçildi.

Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğinin (MARTAB) başkanlık seçimi yapıldı. Birlik Başkanlığı'na Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar seçildi.

Armutalan beldesindeki Grand Paşa Otel'de gerçekleştirilen başkanlık seçimi yoklama, divan heyetinin oluşturulması ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı.
MARTAB başkanlığı için ilk olarak Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar aday olduğunu açıklarken, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ceyhan Eroğlu ise Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ı aday gösterdi.
Vali Altıparmak'ın gıyabında aday gösterilmesine tepki gösteren CHP İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Kaplan ve Suat Esin, Eroğlu'nda önerisini geri çekmesini istedi.
Vali Altıparmak'ın Muğla genelindeki diğer 4 altyapı birliğinde de başkanlığa seçildiğini hatırlatan Eroğlu, önerisini geri çekmedi.
Bunun üzerine söz alarak konuşma yapan Başkan Acar, şunları söyledi:
''Belirli bir süreç öncesinden başlayan MARTAB seçimleriyle ilgili herkesin bildiği gibi demokratik mücadelenin dışına çıkan uygulamalara şahit olduk. Marmaris malzeme olduğu için her seçimde olduğu gibi bunda da böyle bir manzarayla karşı karşıya kalıyoruz. Sayın Valimiz mülki amir ve hepimizin valisi. Burada Sayın Valimizle bir belediye başkanının karşı karşıya getirilmesi Sayın Valimize saygısızlıktır. Kendisiyle yaptığım görüşmede, 'diğer bölgelerde olduğu gibi ortak bir konsensüs içerisinde herkesin başkan olmasını isterse ancak o şekilde aday olabileceğini' söyledi. Seçimler sonrası sonuç ne olursa olsun Sayın Valimiz, Ceyhan Eroğlu'na 'neden beni aday gösterdiniz?' diye bir sözü olur mu olmaz mı diye Eroğlu'na sormak istiyorum. Burada bir vali, belediye başkanının yarıştırılmak istenmesi hoş ve etik değil.''
63 üyenin oy kullandığı seçimde Başkan Acar'a 57, Vali Altıparmak'a ise 6 oy çıktı.
Öte yandan, Ali Acar'ın yanısıra birlik encümenliğinde görev yapacak üyelerin belirlendiği seçim de gerçekleştirildi. Gizli oylamayla yapılan seçim sonucu encümen üyeliklerine de Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Rainbow Otel sahibi Asım Geniş, Elegance Otel Müdürü Kaan Berkan, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erden, Muhtar Şükrü Denizhan ve Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Şevket Bayındır getirildi.

18.BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ 12 MAYIS PAZAR GÜMBET DEĞİRMENLERDE…
BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM